Tag Archives: Charles M. Schulz

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient?#450

Published November 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A boy is, of all wild beasts, the most difficult to manage.”

 

A. Drake

B. Plato

C. Cleopatra

 

2. “Life is like playing the violin in public and learning the instrument as one goes along.”

 

A. Samuel Butler

B. Jack Benny

C. Antonio Stradivari

 

3. “Don’t mistake my kindness for weakness. I am kind to everyone, but when someone is unkind to me, weak is not what you are going to remember about me.”

 

A. Al Gore

B. Al Capone

C. Al Bundy

 

4. “I am sorry to say there is too much point to the wisecrack that life is extinct on other planets because their scientists were more advanced than ours.”

 

A. Thomas Edison

B. Galileo Galilei

C. John F. Kennedy

 

5. “All the measures of the Government are directed to the purpose of making the rich richer and the poor poorer.”

 

A. Charles Koch

B. William Henry Harrison

C. Warren Buffett

 

6. “Do not look back. And do not dream about the future, either. It will neither give you back the past, nor satisfy your other daydreams. Your duty, your reward – your destiny – are here and now.”

 

A. Dag Hammarskjöld

B. Billy Graham

C. H. G. Wells

 

7. “Should my administration prove to be a very wicked one, or what is more probable, a very foolish one, if you, the people, are but true to yourselves and to the Constitution, there is but little harm I can do, thank God!”

 

A. Dick Cheney

B. Carly Fiorina

C. Abraham Lincoln

 

8. “Don’t worry about the world coming to an end today. It’s already tomorrow in Australia.”

 

A. Charles Schulz

B. Hugh Jackman

C. Christopher Columbus

 

9. “Why not go out on a limb? That’s where the fruit is.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Will Rogers

C. Sir Isaac Newton

(Editor’s Note: Subsequent fact-checking indicates that Rogers was not the originator of this quote.)

 

10. “The reaction (to Sept. 11), what to do about the Middle East. Just iron-ass. His (Dick Cheney) seeming knuckling under to the real hard-charging guys who want to fight about everything, use force to get our way in the Middle East.”

 

A. George H. W. Bush

B. Jeb Bush

C. George W. Bush

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If I am ever stuck on a respirator or a life-support system, I definitely want to be unplugged — but not until I get down to a size eight.”

–Henriette Mantel, b. 1958, is an Emmy Award-winning American writer and director.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient #434

 Published July 26, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Half the harm that is done in this world is due to people who want to feel important. They don’t mean to do harm, but the harm does not interest them, or they do not see it, or they justify it because they are absorbed in the endless struggle to think well of themselves.” 

A. T. S. Eliot

B. Donald Trump

C. Groucho Marx

2. “Nobody has ever before asked the nuclear family to live all by itself in a box the way we do. With no relatives, no support, we’ve put it in an impossible situation.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Mead

3. “Don’t gamble; take all your savings and buy some good stock and hold it till it goes up, then sell it. If it don’t go up, don’t buy it.”

A. Jim Cramer

B. Will Rogers

C. Herman Hesse

4. “Posterity! You will never know how much it cost the present generation to preserve your freedom! I hope you will make a good use of it.”

A. Calvin Klein

B. John Adams

C. Mark Twain

5. “There are things you just can’t do in life. You can’t beat the phone company, you can’t make a waiter see you until he’s ready to see you, and you can’t go home again.”

A. Bill Bryson

B. Aristophanes

C. Ed McMahon

6. “I pity the man who wants a coat so cheap that the man or woman who produces the cloth or shapes it into a garment will starve in the process.”

A. Keith Richards

B. Benjamin Harrison

C. Lon Chaney

7. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

A. Bill Watterson

B. Charles M. Schulz

C. Chester Gould

8. “I’ve told Billy (Bob Thornton) if I ever caught him cheating, I wouldn’t kill him because I love his children and they need a dad. But I would beat him up. I know where all of his sports injuries are.”

A. Angelina Jolie

B. Caitlyn Jenner

C. Ellen DeGeneres

9.  “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

A. Henry Kissinger

B. Yoda

C. Mahatma Gandhi

10. “The effect of liberty to individuals is that they may do what they please: we ought to see what it will please them to do, before we risk congratulations.”

A. Fidel Castro

B. Edmund Burke

C. Ruth Bader Ginsburg

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never seem wiser, nor more learned, than the people you are with. Wear your learning, like your watch, in a private pocket: and do not merely pull it out and strike it; merely to show that you have one.”

–Philip Stanhope, 4th Earl of Chesterfield, 1694-1773, was a British statesman and diplomat.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #380

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”

 

A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James

 

2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”

 

A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya

 

3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”

 

A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry

 

4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”

 

A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz

 

5. “Without music, life would be a mistake.”

 

A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche

 

6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson

 

7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”

 

A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett

 

8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

 

A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel

 

9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”

 

A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost

 

10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”

 

A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)

 

 

1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?