Tag Archives: W. C. Fields

What’s Your Quotation Quotient? #462

Published February 14, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Love means never having to say you’re sorry.”

 

A. Erich von Däniken

B. Erich Fromm

C. Erich Segal

 

2. “Englishmen never will be slaves; they are free to do whatever the government and public opinion allow them.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Vladimir Putin

C. Prince Charles

 

3. “Horse sense is the thing a horse has which keeps it from betting on people.”

 

A. Mr. Ed

B. Pete Rose

C. W.C. Fields

 

4. “I just received the following wire from my generous Daddy; ‘Dear Jack, Don’t buy a single vote more than is necessary. I’ll be damned if I’m going to pay for a landslide.'”

 

A. Jack Kemp

B. John F. Kennedy

C. Jack London

 

5. “It seems clearer every day, that the moral problem of our age is concerned with the love of money.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bernie Sanders

C. Kris Kristofferson

 

6. “Rock bottom became the solid foundation on which I rebuilt my life.”

 

A. Dwayne Johnson

B. J.K. Rowling

C. Carly Fiorina

 

7. “The woods are lovely, dark and deep,/ But I have promises to keep,/    And miles to go before I sleep,/ And miles to go before I sleep.”

 

A. Robert Browning

B. Robert Downey Jr.

C. Robert Frost

 

8. “The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Benjamin Netanyahu

C. Christopher Columbus

 

9. “All you need is love.”

 

A. Mike Love

B. John Lennon

C. Ed Sullivan

 

10. “All you need is love. But a little chocolate now and then doesn’t hurt.”

 

A. Willy Wonka

B. Leo Tolstoy

C. Charles M. Schulz

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I want to be one of those old couples you see still holding hands and laughing after fifty years of marriage. That’s what I want. I want to be someone’s forever.”

Rachel Gibson, b. 1961, is an American romance novelist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #436

Published August 9, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”

 

A. Milton Friedman

B. Friedrich Nietzsche

C. Sitting Bull

 

2. “Everybody’s got to believe in something. I believe I’ll have another beer.”

 

A. Deepak Chopra

B. Joseph Coors

C. W.C. Fields

 

3. “It is not length of Life, but depth of life.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. James Cameron

C. Raúl Castro

 

4. “I have strong feelings about gun control. If there’s a gun around, I want to be controlling it.”

 

A. John Dillinger

B. Jimmy Carter

C. Clint Eastwood

 

5. “Anybody can become angry, that is easy; but to be angry with the right person, and to the right degree, and at the right time, for the right purpose, and in the right way, that is not within everybody’s power and is not easy.”

 

A. Al Jolson

B. Aristotle

C. Harry Potter

 

6. “This recipe is certainly silly. It says to separate two eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

A. Gracie Allen

B. Stephen Hawking

C. Amy Schumer

 

7. “To be a human being is to be in a state of tension between your appetites and your dreams, and the social realities around you and your obligations to your fellow man.”

 

A. John Wayne

B. John Oliver

C. John Updike

 

8. “You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.”

 

A. Peter Pan

B. Pocahontas

C. Aladdin

 

9. “Every day people are straying away from the church and back to God.”

 

A. Emily Dickinson

B. Joel Osteen

C. Lenny Bruce

 

10. “The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.”

 

A. Tom Brady

B. Tom Clancy

C. Tom Cruise

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

—Charlotte Whitton, 1896-1975, was the first female mayor of a major city in Canada (Ottowa).

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #389

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 7, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Margaret Thatcher

B. Jerry Brown

C. Mark Twain

 

2. “Always be a first rate version of yourself and not a second rate version of someone else.”

 

A. Judy Garland

B. Frank Sinatra Jr.

C. Kim Jong-un

 

3. “I have learned to seek my happiness by limiting my desires, rather than in attempting to satisfy them.”

 

A. John Stuart Mill

B. Jon Stewart

C. Martha Stewart

 

4. “Once, during Prohibition, I was forced to live for days on nothing but food and water.”

 

A. Oprah Winfrey

B. W.C. Fields

C. Jacques Cousteau

 

5. “The poor object to being governed badly, while the rich object to being governed at all.”

 

A. Snoop Dogg

B. Charles Koch

C. G.K. Chesterton

 

6. “By all means marry; if you get a good wife, you’ll become happy; if you get a bad one, you’ll become a philosopher.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Socrates

C. Cliff Claven

 

7. “You can’t start a fire without a spark.”

 

A. Smokey Bear

B. Bruce Springsteen

C. Jim Morrison

 

8. “A hundred times every day I remind myself that my inner and outer life depend on the labors of other men, living and dead, and that I must exert myself in order to give in the same measure as I have received.”

 

A. Albert Einstein

B. John Wayne

C. Chris Christie

 

9. “A kiss is a lovely trick designed by nature to stop speech when words become superfluous.”

 

A. Roseanne Barr

B. Ingrid Bergman

C. Gene Simmons

 

10. “Live a good, honorable life. Then when you get older and think back, you’ll be able to enjoy it a second time.”

 

A. Dalai Lama

B. Salvador Dalí

C. Dolly Parton

 

 

 Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A man has made at least a start on discovering the meaning of human life when he plants shade trees under which he knows full well he will never sit.”   ― D. Elton Trueblood

 (Trueblood, 1900-1994, was an American Quaker author, educator, and theologian.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?