What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”


A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer


2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”


A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee


3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”


A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung


4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”


A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary


5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”


A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine


6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”


A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson


7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”


A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker


8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”


A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison


9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”


A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan


10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”


A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath



Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s