Tag Archives: Sylvia Plath

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #415

(Published March 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)

 

1. “Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber.”

 

A. Plato

B. Sarah Palin

C. Auguste Rodin

 

2.  “The world itself is but a large prison,out of which some are daily led to execution.”

 

A. Sir Edmund Hillary

B. Sir Paul McCartney

C. Sir Walter Raleigh

 

3. “A baby is God’s opinion that life should go on.”

 

A. Carl Sandburg

B. Britney Spears

C. John Dillinger

 

4. “Faithless is he that says farewell when the road darkens.”

 

A. L. Frank Baum

B. J.R.R. Tolkien

C. J.D. Salinger

 

5. “Nothing stinks like a pile of unpublished writing.”

 

A. Sylvia Browne

B. Sylvia Plath

C. Sylvia Panetta

 

6. “Take a music bath once or twice a week for a few seasons, and you will find that it is to the soul what the water bath is to the body.”

 

A. Ludwig van Beethoven

B. Jack Nicholson

C. Oliver Wendell Holmes

 

7. “A President’s hardest task is not to do what is right, but to know what is right.”

 

A. Lyndon B. Johnson

B. Al Gore

C. Millard Fillmore

 

8. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

 

A. John Lennon

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. John Steinbeck

 

9. “I was walking down the street wearing glasses when the prescription ran out.”

 

A. Steven Wright

B. Benjamin Franklin

C. Mr. Magoo

 

10. “If you want to assert a truth, first make sure it’s not just an opinion that you desperately want to be true.”

 

A. Neil Patrick Harris

B. Neil Diamond

C. Neil deGrasse Tyson

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We are probably nearing the limit of all we can know about astronomy.” -Simon Newcomb (1888)

 (Newcomb, 1835-1909, was a Canadian-American astronomer and mathematician, and co-founder of  the American Astronomical Society.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?