Tag Archives: H.G. Wells

What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock

 

2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”

 

A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel

 

3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”

 

A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin

 

4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”

 

A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia

 

5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”

 

A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J

 

6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”

 

A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen

 

7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”

 

A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty

 

8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”

 

A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne

 

9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”

 

A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald

 

10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”

 

A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #375

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy

 

2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa

 

3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore

 

4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison

 

5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour

 

6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner

 

7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson

 

8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson

 

9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne

 

10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #359

*Quotation Quotient

  (Published February 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “You know the circus performer who spins the plates in the air you know, and he’ll spin six or seven plates in the air? Acting sometimes is kind of that guy spinning all those plates in the air but in your head and in your body.”

A. William Shatner

B. Emmet Kelly

C. Philip Seymour Hoffman

 

2. “We all have our time machines, don’t we. Those that take us back are memories…And those that carry us forward, are dreams.”

A. H.G. Wells

B. Orson Welles

C. Wells Fargo

 

3. “The purpose of life, after all, is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experiences.”

A. Marlene Dietrich

B. Mitch McConnell

C. Eleanor Roosevelt

 

4. “If a politician found he had cannibals among his constituents, he would promise them missionaries for dinner.”

A. H.L. Mencken

B. Hannibal Lecter

C. John Adams

 

5. “The important thing about women today is, as they get older, they still keep house. It’s one reason why they don’t die, but men die when they retire. Women just polish the teacups.”

A. Rihanna

B. Margaret Mead

C. Charles Darwin

 

6. “Jeepers Creepers, where’d ya get those peepers?”

A. Johnny Cash

B. Johnny Depp

C. Johnny Mercer

 

7. “What is supposed to happen in a democracy is that each sovereign citizen will always vote in the public interest for the safety and welfare of all. But what does happen is that he votes his own self-interest as he sees it…. which for the majority translates as ‘Bread and Circuses.'”

A. Thomas Paine

B. Robert A. Heinlein

C. P.T. Barnum

 

8. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprung up.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Alexander Graham Bell

C. Neil Patrick Harris

 

9. “I look for what needs to be done. After all, that’s how the universe designs itself.”

A. H. Ross Perot

B. R. Buckminster Fuller

C. J. Edgar Hoover

 

10. “He had grown up in a country run by politicians who sent the pilots to man the bombers to kill the babies to make the world safer for children to grow up in.”

A. Ursula Le Guin

B. John McCain

C. Kim Kardashian

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6- C, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Only the man who has enough good in him to feel the justice of the penalty can be punished; the others can only be hurt.” ―William Ernest Hocking

 (Hocking, 1873-1966, was an American philosopher and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #320

*Quotation Quotient

  (Published May 12, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?”

A. Nurse Ratched

B. Elizabeth Taylor

C. Groucho Marx

2. “Democracy is a process by which the people are free to choose the man who will get the blame.”

A. Laurence J. Peter

B. Bashar al-Assad

C. Harry Truman

3. “I have heard there are troubles of more than one kind. Some come from ahead and some come from behind. But I’ve bought a big bat. I’m all ready you see. Now my troubles are going to have troubles with me!”

A. Miguel de Cervantes

B. Dr. Seuss

C. Mickey Mantle

4. “That’s the wise thrush; he sings each song twice over,/ Lest you should think he never could recapture/ The first fine careless rapture!”

A. Robert Browning

B. Ernest Hemingway

C. Gwyneth Paltrow

5. “A little neglect may breed mischief: for want of a nail the shoe was lost; for want of a shoe the horse was lost; and for want of a horse the rider was lost.”

A. Paul Revere

B. Bill Shoemaker

C. Benjamin Franklin

6. “The fact that man knows right from wrong proves his intellectual superiority to the other creatures; but the fact that he can do wrong proves his moral inferiority to any creatures that cannot.”

A. Mark Twain

B. Leslie Stahl

C. Will Rogers

7. “While there is a chance of the world getting through its troubles, I hold that a reasonable man has to behave as though he were sure of it. If at the end your cheerfulness in not justified, at any rate you will have been cheerful.”

A. Orson Welles

B. Dawn Wells

C. H. G. Wells

8. “It is a mistake to try to look too far ahead. The chain of destiny can only be grasped one link at a time.”

A. Reese Witherspoon

B. Winston Churchill

C. J.R.R. Tolkien

9. “I hate driving, and I hate when people honk at me. Unless I’m making a left turn. Then I like it because that’s how I know it’s time to turn.”

A. Rita Hayworth

B. Rita Rudner

C. Rita Moreno

10. “The measure of a man’s life is the well spending of it, and not the length.”

A. Plutarch

B. Bruno Mars

C. Edgar Cayce

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Children may forget what you say, but they’ll never forget how you make them feel.” – Parker Palmer

 (Palmer is an author, educator and speaker about education, spirituality, and social change.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?