What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”


A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock


2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”


A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel


3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”


A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin


4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”


A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia


5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”


A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J


6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”


A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen


7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”


A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty


8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”


A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne


9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”


A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald


10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”


A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross



Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s