Tag Archives: “Peter Pan”

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #436

Published August 9, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”

 

A. Milton Friedman

B. Friedrich Nietzsche

C. Sitting Bull

 

2. “Everybody’s got to believe in something. I believe I’ll have another beer.”

 

A. Deepak Chopra

B. Joseph Coors

C. W.C. Fields

 

3. “It is not length of Life, but depth of life.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. James Cameron

C. Raúl Castro

 

4. “I have strong feelings about gun control. If there’s a gun around, I want to be controlling it.”

 

A. John Dillinger

B. Jimmy Carter

C. Clint Eastwood

 

5. “Anybody can become angry, that is easy; but to be angry with the right person, and to the right degree, and at the right time, for the right purpose, and in the right way, that is not within everybody’s power and is not easy.”

 

A. Al Jolson

B. Aristotle

C. Harry Potter

 

6. “This recipe is certainly silly. It says to separate two eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

A. Gracie Allen

B. Stephen Hawking

C. Amy Schumer

 

7. “To be a human being is to be in a state of tension between your appetites and your dreams, and the social realities around you and your obligations to your fellow man.”

 

A. John Wayne

B. John Oliver

C. John Updike

 

8. “You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.”

 

A. Peter Pan

B. Pocahontas

C. Aladdin

 

9. “Every day people are straying away from the church and back to God.”

 

A. Emily Dickinson

B. Joel Osteen

C. Lenny Bruce

 

10. “The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.”

 

A. Tom Brady

B. Tom Clancy

C. Tom Cruise

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

—Charlotte Whitton, 1896-1975, was the first female mayor of a major city in Canada (Ottowa).

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?