Tag Archives: W.H. Auden

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #343

*Quotation Quotient

  (Published October 20, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The beaches are clean where once they festered with fish guts and flies. The canneries which once put up a sickening stench are gone, their places filled with restaurants, antique shops and the like. They fish for tourists now, not pilchards, and that species they are not likely to wipe out.”

A. Clint Eastwood

B. John Steinbeck

C. Robert Louis Stevenson

2. “He was a self-made man who owed his lack of success to nobody.”

A. Drew Barrymore

B. Christopher Columbus

C. Joseph Heller

3. “Health is the state about which medicine has nothing to say.”

A. W.H. Auden

B. Kim Kardashian

C. Henry Cabot Lodge

4. “Power is always gradually stealing away from the many to the few, because the few are more vigilant and consistent; it still contracts to a smaller number, till in time it centers in a single person.”

A. Lyndon Johnson

B. Samuel Johnson

C. Magic Johnson

5. “The paradox of courage is that a man must be a little careless of his life even in order to keep it.”

A. Gilbert K. Chesterton

B. Evel Knievel

C. Rube Goldberg

6. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Harry S. Truman

B. Wolfgang Puck

C. Dwight D. Eisenhower

7.  “A man always has two reasons for what he does–a good one, and the real one.”

A. Wayne Gretzky

B. Dagwood Bumstead

C. J.P. Morgan

8. “When I was born I was so surprised I didn’t talk for a year and a half.”

A. Marcel Marceau

B. Gracie Allen

C. Spiro Agnew

9. “Play it once, Sam. For old times’ sake.”

A. Dustin Hoffman

B. Kirstie Alley

C. Ingrid Bergman

10. “School is about two parts ABCs to fifty parts ‘Where Do I Stand in the Great Pecking Order of Humankind.'”

A. Barbara Kingsolver

B. Barbara Boxer

C. Barbara Stanwyck

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Goodness does not more certainly make men happy than happiness makes them good.” – Walter Savage Landor

(Landor, 1775-1864, was an English writer and poet.)

 

 


 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?