Tag Archives: Ralph Ellison

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #337

*Quotation Quotient

  (Published September 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “It’s a recession when your neighbor loses his job; it’s a depression when you lose your own.”

A. Harry S. Truman

B. Boris Yeltsin

C. Milton Friedman

2. “And in the end, through the long ages of our quest for light, it will be found that truth is still mightier than the sword.”

A. J.R.R. Tolkien

B. Gen. Douglas MacArthur

C. Frank Zappa

3. “For the first time in the history of the world, every human being is now subjected to contact with dangerous chemicals, from the moment of conception until death.”

A. Rachel Carson

B. Leonardo da Vinci

C. Neil deGrasse Tyson

4. “I have striven not to laugh at human actions, not to weep at them, nor to hate them, but to understand them.”

A. Oprah Winfrey

B. Lisa Lampanelli

C. Baruch Spinoza

5. “Sometimes when I think how good my book can be, I can hardly breathe.”

A. Truman Capote

B. Stephen King

C. Newt Gingrich

6. “A slender acquaintance with the world must convince every man that actions, not words, are the true criterion of the attachment of friends.”

A. Booker T. Washington

B. Denzel Washington

C. George Washington

7. “Don’t be afraid to feel as angry or as loving as you can, because when you feel nothing, it’s just death.”

A. Lena Horne

B. Carroll O’Connor

C. Benjamin Franklin

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

A. Harry Potter

B. Ralph Ellison

C. Rodney Dangerfield

9. “All Moanday, Tearday, Wailsday, Thumpsday, Frightday, Shatterday.”

A. James Franco

B. James Taylor

C. James Joyce

10. “If the solution to a problem of absolute disagreement extends to a call for bloodshed, then neither party has demonstrated the intelligence to formulate the question properly.”

A. John Steinbeck

B. Mahatma Gandhi

C. Sen. Ted Cruz

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Truth exists, only falsehood has to be invented.”–  Georges Braque

 (Braque, 1882-1963,  a French painter and scultptor, helped develop Cubism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #309

Published February 24, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“I want to put a ding in the universe.”

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Why are we so fond of that life which begins with a cry and ends with a groan?” – Mary Rich, Countess of Warwick

 (Rich, 1625-1678, was an introspective religious diarist and autobiographer.)

Take Our Quiz!

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?