Tag Archives: Oliver Wendell Holmes Sr.

What’s Your Quotation Quotient? #473

Published May 1, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “People seem to enjoy things more when they know a lot of other people have been left out of the pleasure.”

 

A. Russell Baker

B. Stephen Hawking

C. George Custer

 

2. “Marriage is popular because it combines the maximum of temptation with the maximum of opportunity.”

 

A. Ron Howard

B. Calvin Coolidge

C. George Bernard Shaw

 

3. “Parents used to have children in order to assist on the farm or ranch; today they have them for tech support.”

 

A. Confucius

B. Arlen Grossman

C. Paul Ryan

 

4. “What is hell?/ Hell is oneself,/ Hell is alone, the other figures in it/ Merely projections. There is nothing to escape from/ And nothing to escape to. One is always alone.”

 

A. Julie Andrews

B. T. S. Eliot

C. Will Rogers

 

5. “Heeeere’s Johnny!”

 

A. Ed McMahon

B. Jack Nicholson

C. John F. Kennedy

 

6. “Our houses are such unwieldy property that we are often imprisoned rather than housed in them.”

 

A. Henry Aaron

B. Henry Kissinger

C. Henry David Thoreau

 

7. “Be not afraid of greatness. Some are born great, some achieve greatness, and others have greatness thrust upon them.”

 

A. Carly Fiorina

B. William Shakespeare

C. Barry Manilow

 

8. “You cannot be serious!”

 

A. Rudyard Kipling

B. Pope Francis

C. John McEnroe

 

9. “The issue isn’t just jobs. Even slaves had jobs. The issue is wages.”

 

A. Jim Hightower

B. Harriet Tubman

C. Robert Frost

 

10. “Most persons have died before they expire, — died to all earthly longings, so that the last breath is only, as it were, the locking of the door of the already deserted mansion.”

 

A. Tom Selleck

B. Oliver Wendell Holmes, Sr.

C. Johann Sebastian Bach

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A and/or B , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“We hear war called murder. It is not: it is suicide.”

–Ramsay MacDonald, 1866-1937, was Britain’s first Labour Party Prime Minister.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #412

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 15, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “I hold the maxim no less applicable to public than to private affairs, that honesty is the best policy.”

 

A. George Washington

B. Bruce Jenner

C. Brian Williams

 

2. “There are more things in heaven and earth, Horatio,/ Than are dreamt of in your philosophy.”

 

A. C. S. Forester

B. Sam Smith

C. William Shakespeare

 

3. “Ask yourself whether you are happy, and you cease to be so.”

 

A. John Stuart Mill

B. Pharrell Williams

C. Hugh Hefner

 

4. “Humans are the only animals that have children on purpose with the exception of guppies, who like to eat theirs.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Abner Doubleday

C. Doris Day

 

5. “If a man be endowed with a generous mind, this is the best kind of nobility.”

 

A. David Letterman

B. Warren Buffett

C. Plato

 

6. “You know the oxygen masks on airplanes? I don’t think there’s really any oxygen. I think they’re just to muffle the screams.”

 

A. Rita Rudner

B. “Sully” Sullenberger

C. Mark Twain

 

7. “The measure of mental health is the disposition to find good everywhere.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Ralph Waldo Emerson

C. Davis Love III

 

8. “Three things too much, and three too little are pernicious to man: to speak much, and know little; to spend much, and have little; to presume much, and be worth little.”

 

A. Martin Luther King, Jr.

B. Joe Namath

C. Miguel de Cervantes

 

9. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving: To reach the port of heaven, we must sail sometimes with the wind and sometimes against it – but we must sail, and not drift, nor lie at anchor.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lemony Snicket

C. Ulysses S. Grant

 

10. “Whenever I hear anyone arguing for slavery, I feel a strong impulse to see it tried on him personally.”

 

A. Ava DuVernay

B. Abraham Lincoln

C. Thomas Jefferson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“When you realize that no one really knows what they are doing and that everyone is doing the best they can according to their own level of consciousness, life gets a lot easier.” – Bruno Cavaleiro

 (The identity of Cavaleiro is unclear.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?