Tag Archives: Isaac Asimov

What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock

 

2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”

 

A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel

 

3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”

 

A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin

 

4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”

 

A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia

 

5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”

 

A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J

 

6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”

 

A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen

 

7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”

 

A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty

 

8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”

 

A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne

 

9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”

 

A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald

 

10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”

 

A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #286

Published September 16, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“An election is coming. Universal peace is declared and the foxes have a sincere interest in prolonging the lives of the poultry.” (see quote #10)

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“It is always the best policy to speak the truth–unless, of course, you are an exceptionally good liar.” –  Jerome K. Jerome

 (Jerome, 1859-1927, was an English writer and humorist.)

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #223

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“In youth the days are short and the years are long; in old age the years are short and the days long.” – Nikita Ivanovich Panin

(Count Panin, 1718-1783, was an influential Russian diplomat and advisor to Catherine the Great.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations