Tag Archives: Wernher von Braun

What’s Your Quotation Quotient? #463

Published February 21, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Americans learn only from catastrophe and not from experience.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Plato

C. Jackson Pollock

 

2. “Research is what I’m doing when I don’t know what I’m doing.”

 

A. Archimedes

B. Wernher von Braun

C. Art Garfunkel

 

3. “When a distinguished but elderly scientist states that something is

 possible, he is almost certainly right.  When he states that something

 is impossible, he is very probably wrong.”

 

A. Arthur C. Clarke

B. Patty Duke

C. Benjamin Franklin

 

4. “A Constitution is not meant to facilitate change. It is meant to impede change, to make it difficult to change.”

 

A. Felix Unger

B. Thurgood Marshall

C. Antonin Scalia

 

5. “Imagine there’s no countries/ It isn’t hard to do/ Nothing to kill or die for/ And no religion too/ Imagine all the people/ Living life in peace.”

 

A. Bob Dylan

B. John Lennon

C. LL Cool J

 

6. “We must respect the other fellow’s religion, but only in the sense and to the extent that we respect his theory that his wife is beautiful and his children smart.”

 

A. H. L. Mencken

B. Garrison Keillor

C. Joel Osteen

 

7. “If you can count your money, you don’t have a billion dollars.”

 

A. J. Robert Oppenheimer

B. J. Edgar Hoover

C. J. Paul Getty

 

8. “Human history becomes more and more a race between education and catastrophe….Yet, clumsily or smoothly, the world, it seems, progresses and will progress.”

 

A. H. G. Wells

B. H. P. Lovecraft

C. A. A. Milne

 

9. “Gatsby, who represented everything for which I have an unaffected scorn.”

 

A. F. Murray Abraham

B. F. Lee Bailey

C. F. Scott Fitzgerald

 

10. “Life is pleasant. Death is peaceful. It’s the transition that’s troublesome.”

 

A. Selena Gomez

B. Isaac Asimov

C. Elizabeth Kübler-Ross

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Yesterday, upon the stair,/ I met a man who wasn’t there./ He wasn’t there again today,/ I wish, I wish he’d go away.”

–Hughes Mearns, 1875-1965, was an American educator and poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your QQ? #228

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Reveal not every secret you have to a friend, for how can you tell but that friend may hereafter become an enemy. And bring not all mischief you are able to upon an enemy, for he may one day become your friend.” – Saadi

(Saadi, 1184? – 1291, was a Persian poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations