Tag Archives: Ambrose Bierce

What’s Your Quotation Quotient? #464

Published February 28, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The right to be heard does not automatically include the right to be taken seriously.”

 

A. Ben Carson

B. Hubert Humphrey

C. Harpo Marx

 

2. “We’re all of us guinea pigs in the laboratory of God. Humanity is just a work in progress.”

 

A. Tennessee Williams

B. Montel Williams

C. Ted Williams

 

3. “When women kiss it always reminds one of prize fighters shaking hands.”

 

A. Marie Antoinette

B. Joe Louis

C. H.L. Mencken

 

4. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. Peter Pan

B. Superman

C. Amelia Earhart

 

5. “That man is never happy for the present is so true, that all his relief from unhappiness is only forgetting himself for a little while. Life is a progress from want to want, not from enjoyment to enjoyment.”

 

A. Cleopatra

B. Samuel Johnson

C. Jeff Gordon

 

6. “No opera plot can be sensible, for people do not sing when they are feeling sensible.”

 

A. Lou Gehrig

B. Newt Gingrich

C. W.H. Auden

 

7. “Grow old with me! The best is yet to be.”

 

A. Robert Browning

B. Justin Bieber

C. John Lennon

 

8. “That our political system is failing to solve the bedrock problems we face is beyond dispute. One reason is that our public discourse has become the verbal equivalent of mud wrestling.”

 

A. Neil Armstrong

B. Bill Moyers

C. John Ratzenberger

 

9. “Loquacity, n. A disorder which renders the sufferer unable to curb his tongue when you wish to talk.”

 

A. Joan Rivers

B. Alexander Hamilton

C. Ambrose Bierce

 

10. “You never really understand a person until you consider things from his point of view … Until you climb inside of his skin and walk around in it.”

 

A. Harper Lee

B. Peggy Lee

C. Robert E. Lee

 

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“There are many who lust for the simple answers of doctrine or decree. They are on the left and right. They are not confined to a single part of the society. They are terrorists of the mind.”

–A. Bartlett Giamatti, 1938-1989, was an American educator and the seventh Commissioner of Baseball.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #432

 Published July 12, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Life is a dream for the wise, a game for the fool, a comedy for the rich, a tragedy for the poor.”

A. Warren Buffett

B. Sholem Aleichem

C. Bernie Sanders

2. “Old age is like an airplane flying in a storm. Once you’re in it there’s nothing you can do.”

A. Golda Meir

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash.”

A. Sigmund Freud

B. Joel Osteen

C. Ben Stiller

4. “The only good thing to do with good advice is pass it on; it is never of any use to oneself.”

A. Oprah Winfrey

B. Laura Schlessinger

C. Oscar Wilde

5. “The easiest kind of relationship is with ten thousand people, the hardest is with one.”

A. Ringo Starr

B. Joan Baez

C. Neil deGrasse Tyson

6. “Poverty is uncomfortable; but 9 times out of 10 the best thing that can happen to a young man is to be tossed overboard and be compelled to sink or swim.”

A. Michael Phelps

B. Captain Ahab

C. James A. Garfield

7. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving.”

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lewis Carroll

C. Lindsey Graham

8. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

A. Dennis Miller

B. Glenn Miller

C. Henry Miller

9. “Shall I compare thee to a summer’s day?”

A. John Steinbeck

B. William Shakespeare

C. Raúl Castro

10. “Conservative, n: A statesman who is enamored of existing evils, as distinguished from the Liberal who wishes to replace them with others.”

A. Ted Cruz

B. Ambrose Bierce

C. Arnold Palmer

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The death of democracy is not likely to be an assassination from ambush. It will be a slow extinction from apathy, indifference, and undernourishment.”

– Robert Hutchins, 1899-1977, was president of the University of Chicago from 1929 to 1951.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #424

Published May 8-10, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

 SPECIAL MOTHER’S DAY EDITION

1. “Biology is the least of what makes someone a mother.”

 

A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian

 

2. “Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly.”

 

A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce

 

3. “It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge.”

 

A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI

 

4. “Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own.”

 

A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin

 

5. “All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his.”

 

A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

6. “There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness… The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way.”

 

A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung

 

7. “If evolution really works, how come mothers only have two hands?”

 

A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle

 

8. “All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother.”

 

A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger

 

9. “A mother takes twenty years to make a man of her boy, and another woman makes a fool of him in twenty minutes.”

 

A. Robert Frost

B. Robert Reich

C. Robert De Niro

 

10. “Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother’s love is not.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A mother is not a person to lean on, but a person to make leaning unnecessary.”

 ― Dorothy Canfield Fisher, 1879-1958, was an American educational reformer, social activist, and author.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?