Tag Archives: Stephen Foster

What’s Your QQ*? #379

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”

 

A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams

 

2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”

 

A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley

 

3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”

 

A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis

 

4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”

 

A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”

 

A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis

 

6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer

 

7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton

 

8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”

 

A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers

 

9. “A narcissist is someone better looking than you are.”

 

A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian

 

10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”

 

A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #330

*Quotation Quotient

  (Published July 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Human beings are chimpanzees who get crazy drunk on power.”  

A. Al Capone

B. Kurt Vonnegut

C. Charlton Heston

2. “Idealism is fine, but as it approaches reality the cost becomes prohibitive.”

A. Mahatma Gandhi

B. Norman Rockwell

C. William F. Buckley, Jr.

3. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Click and Clack

B. Alistair Cooke

C. Dilbert

4. “The right to do something does not mean that doing it is right.”

A. Anthony Weiner

B. William Safire

C. Diana Ross

5. “Beautiful dreamer, wake unto me,/ Starlight and dewdrops are waiting for thee;/ Sounds of the rude world heard in the day,/ Lulled by the moonlight have all passed away.”

A. Stephen Foster

B. Stephen Colbert

C. Stephen King

6. “I think, at a child’s birth, if a mother could ask a fairy godmother to endow it with the most useful gift, that gift would be curiosity.”

A. Elaine Benes

B. Curious George

C. Eleanor Roosevelt

7. “One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one’s work is terribly important.”

A. Bertrand Russell

B. Pope Francis

C. Ty Cobb

8. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the walk before it stops snowing.”

A. Phyllis Diller

B. Henri de Toulouse-Lautrec

C. Martha Stewart

9. “Strike an average between what a woman thinks of her husband a month before she marries him and what she thinks of him a year afterward, and you will have the truth about him.” 

A. Kate Middleton

B. Adlai Stevenson

C. H.L. Mencken

10. “The tragedy of life is not that we die, but is rather, what dies inside a man while he lives.”

A. John Travolta

B. Henry Ford

C. Albert Schweitzer

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top.” – Edward Abbey

(Abbey, 1927-1989, wrote “The Monkey Wrench Gang” and other   radical environmental books.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?