Tag Archives: Aristotle

What’s Your Quotation Quotient? #475

Published May 15, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds.”

 

A. Jimmy Carter

B. J. Edgar Hoover

C. Albert Einstein

 

2. “If God has made us in his image, we have returned him the favor.”

 

A. Voltaire

B. Dana Scully

C. Rick Warren

 

3. “It’s not what you look at that matters, it’s what you see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Neil Patrick Harris

C. John Wilkes Booth

 

4. “I believe that children are the future. Teach them well and let them lead the way.”

 

A. Bob Dylan

B. Whitney Houston

C. Kim Jong-un

 

5. “An error does not become truth by reason of multiplied propagation, nor does truth become error because nobody sees it.”

 

A. George Stephanopoulos

B. Donald Trump

C. Mahatma Gandhi

 

6. “A lie told often enough becomes the truth.”

 

A. George W. Bush

B. Vladimir Lenin

C. Bing Crosby

 

7. “I have returned. By the grace of Almighty God our forces stand again on Philippine soil.”

 

A. Douglas Adams

B. Douglas MacArthur

C. Douglas Fairbanks

 

8. “Knowing yourself is the beginning of all wisdom.”

 

A. Aristotle

B. Eminem

C. Pelé

 

9. “The only thing my husband and I have in common is that we were married on the same day.”

 

A. Angela Merkel

B. Princess Diane

C. Phyllis Diller

 

10. “It would be so nice if something made sense for a change.”

 

A. Lewis Carroll

B. Reince Priebus

C. Robert De Niro

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6- B, 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

–A. J. Liebling, 1904-1963, an American journalist, wrote frequently for the New Yorker.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #439

Published August 30, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The miracle is this – the more we share, the more we have.”

A. Leonard Maltin

B. Leonard Hofstadter

C. Leonard Nimoy

2. “Nine tenths of wisdom consists in being wise in time.”

A. Wilt Chamberlain

B. Mona Lisa

C. Theodore Roosevelt

3. “Wouldn’t this be a great world if insecurity and desperation made us more attractive?”

A. Albert Brooks

B. Vladimir Putin

C. Martha Graham

4. “A self-righteous country soon forgets its righteousness and remembers only the self.”

A. Edgar Allen Poe

B. George Bernard Shaw

C. Hans Christian Anderson

5. “I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.”

A. Jonathan Swift

B. A.A. Milne

C. Julius Caesar

6. “Poverty is the parent of revolution and crime.”

A. Pelé

B. Liberace

C. Aristotle

7. “The entire history of mankind is, in any case, nothing but a prolonged fight to the death for the conquest of universal prestige and absolute power.”

A. Lorne Michaels

B. Albert Camus

C. John Hancock

8. “The cruelest lies are often told in silence.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Marcel Marceau

C. Yoko Ono

9. “I love flying. I’ve been to almost as many places as my luggage.”

A. Fred Astaire

B. Benjamin Franklin

C. Bob Hope

10. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

A. Holden Caulfield

B. Rhett Butler

C. Atticus Finch

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A great idea is usually original to more than one discoverer. Great ideas come when the world needs them. Great ideas surround the world’s ignorance and press for admission.”

–Austin Phelps, 1820-1890, was an American Congregational minister and educator.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #436

Published August 9, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The individual has always had to struggle to keep from being overwhelmed by the tribe. If you try it, you will be lonely often, and sometimes frightened. But no price is too high to pay for the privilege of owning yourself.”

 

A. Milton Friedman

B. Friedrich Nietzsche

C. Sitting Bull

 

2. “Everybody’s got to believe in something. I believe I’ll have another beer.”

 

A. Deepak Chopra

B. Joseph Coors

C. W.C. Fields

 

3. “It is not length of Life, but depth of life.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. James Cameron

C. Raúl Castro

 

4. “I have strong feelings about gun control. If there’s a gun around, I want to be controlling it.”

 

A. John Dillinger

B. Jimmy Carter

C. Clint Eastwood

 

5. “Anybody can become angry, that is easy; but to be angry with the right person, and to the right degree, and at the right time, for the right purpose, and in the right way, that is not within everybody’s power and is not easy.”

 

A. Al Jolson

B. Aristotle

C. Harry Potter

 

6. “This recipe is certainly silly. It says to separate two eggs, but it doesn’t say how far to separate them.”

A. Gracie Allen

B. Stephen Hawking

C. Amy Schumer

 

7. “To be a human being is to be in a state of tension between your appetites and your dreams, and the social realities around you and your obligations to your fellow man.”

 

A. John Wayne

B. John Oliver

C. John Updike

 

8. “You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.”

 

A. Peter Pan

B. Pocahontas

C. Aladdin

 

9. “Every day people are straying away from the church and back to God.”

 

A. Emily Dickinson

B. Joel Osteen

C. Lenny Bruce

 

10. “The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.”

 

A. Tom Brady

B. Tom Clancy

C. Tom Cruise

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult.”

—Charlotte Whitton, 1896-1975, was the first female mayor of a major city in Canada (Ottowa).

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #424

Published May 8-10, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

 SPECIAL MOTHER’S DAY EDITION

1. “Biology is the least of what makes someone a mother.”

 

A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian

 

2. “Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly.”

 

A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce

 

3. “It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge.”

 

A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI

 

4. “Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own.”

 

A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin

 

5. “All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his.”

 

A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

6. “There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness… The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way.”

 

A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung

 

7. “If evolution really works, how come mothers only have two hands?”

 

A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle

 

8. “All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother.”

 

A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger

 

9. “A mother takes twenty years to make a man of her boy, and another woman makes a fool of him in twenty minutes.”

 

A. Robert Frost

B. Robert Reich

C. Robert De Niro

 

10. “Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother’s love is not.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A mother is not a person to lean on, but a person to make leaning unnecessary.”

 ― Dorothy Canfield Fisher, 1879-1958, was an American educational reformer, social activist, and author.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz