What’s Your QQ*? #379


(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”


A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams


2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”


A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley


3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”


A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis


4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”


A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow


5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”


A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis


6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”


A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer


7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”


A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton


8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”


A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers


9. “A narcissist is someone better looking than you are.”


A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian


10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”


A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu



Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B


Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce




 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s