Tag Archives: Charles de Gaulle

What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”

 

A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King

 

2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”

 

A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron

 

3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”

 

A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball

 

4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”

 

A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham

 

5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”

 

A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles

 

6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”

 

A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope

 

7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”

 

A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran

 

8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”

 

A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry

 

9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”

 

A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster

 

10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”

 

A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #379

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”

 

A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams

 

2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”

 

A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley

 

3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”

 

A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis

 

4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”

 

A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”

 

A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis

 

6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer

 

7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton

 

8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”

 

A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers

 

9. “A narcissist is someone better looking than you are.”

 

A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian

 

10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”

 

A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?