Tag Archives: Richard Nixon

What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco

 

2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”

 

A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin

 

3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”

 

A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump

 

4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”

 

A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep

 

5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”

 

A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson

 

6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”

 

A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen

 

7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”

 

A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck

 

8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”

 

A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz

 

9. “Children are not our creations but our guests.”

 

A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin

 

10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”

 

A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams

 

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #419

(Published April 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “What could be worse than getting to the end of your life and realizing you hadn’t lived it?”        

 

A. Edward Norton

B. Edward Snowden

C. Edward Albee

 

2. “Humor is emotional chaos remembered in tranquility.”

 

A. James Thurber

B. Sarah Silverman

C. Thomas Edison

 

3. “God has cared for these trees, saved them from drought, disease, avalanches, and a thousand tempests and floods. But he cannot save them from fools.”

 

A. John Lennon

B. John Muir

C. John Travolta

 

4. “I distrust those people who know so well what God wants them to do because I notice it always coincides with their own desires.”

 

A. Will Farrell

B. Susan B. Anthony

C. Nikita Khrushchev

 

5. “Be still, sad heart! and cease repining;/ Behind the clouds is the sun still shining;/ Thy fate is the common fate of all,/ Into each life some rain must fall,/ Some days must be dark and dreary.”

 

A. Billy Joel

B. Shel Silverstein

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “The town was so dull that when the tide went out it refused to come back.”

 

A. Fred Allen

B. Jason Burnett

C. Bill Kampe

 

7. “Democracy don’t rule the world/ You’d better get that in your head/  This world is ruled by violence/ But I guess that’s better left unsaid.”

 

A. Bob Dylan

B. Donald Rumsfeld

C. Robert Frost

 

8. “When you are down and out something always turns up – and it is usually the noses of your friends.”

 

A. Frédéric Chopin

B. Orson Welles

C. James Naismith

 

9. “The American dream does not come to those who fall asleep.”

 

A. Richard Nixon

B. Martina Navratilova

C. Ruth Bader Ginsburg

 

10. “That’s why they call it the American Dream, because you have to be asleep to believe it.”

 

A. George Foreman

B. George Washington

C. George Carlin

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No social system in any country will bring us happiness, health, and prosperity unless it is inspired by something greater than materialism.”

– Clement R. Attlee, 1883-1967, was a Labour Party leader and British prime minister from 1945-1951.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #353

*Quotation Quotient

  (Published December 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “I made no resolutions for the New Year. The habit of making plans, of criticizing, sanctioning and molding my life, is too much of a daily event for me.”

A. Billy Graham

B. Anaïs Nin

C. Neil Armstrong

 

2. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Eagles

B. The Byrds

C. The Yardbirds

 

3. ”Being president is like running a cemetery: you’ve got a lot of people under you and nobody’s listening.’

A. Bill Clinton

B. Ronald Reagan

C. John Quincy Adams

 

4. “Damn with faint praise.”

A. John Steinbeck

B. Charles Lindbergh

C. Alexander Pope

 

5. “A galaxy is composed of gas and dust and stars – billions upon billions of stars.”

A. Stephen Hawking

B. Carl Sagan

C. Andy Griffith

 

6. “We never live; we are always in the expectation of living.”

A. Voltaire

B. Betsy Ross

C. Felix Mendelssohn

 

7. “People have got to know whether or not their President is a crook. Well, I’m not a crook. I’ve earned everything I’ve got.”

A. Grover Cleveland

B. George Washington

C. Richard Nixon

 

8. “Years ago a person, he was unhappy, didn’t know what to do with himself–he go to church, start a revolution–something. Today you’re unhappy? Can’t figure it out?–what is the salvation?–go shopping.”

A. Arthur Miller

B. Sir Arthur Conan Doyle

C. Arthur C. Clarke

 

9. “I found that all through the years you never appreciate anything if you get it in a hurry.”

A. Alan Greenspan

B. Joseph Stalin

C. Ella Fitzgerald

 

10. “We spend January 1st walking through our lives, room by room, drawing up a list of work to be done, cracks to be patched. Maybe this year, to balance the list, we ought to walk through the rooms of our lives…not looking for flaws, but for potential.”

A. Ellen Goodman

B. Ellen DeGeneres

C. Ellen Page

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A bridge of silver wings stretches from the dead ashes of an unforgiving nightmare to the jeweled vision of a life started anew.” ― Aberjhani

 (Aberjhani, b. 1957, is an American historian, journalist, novelist, poet and editor).

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #340

*Quotation Quotient

  (Published September 29, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Man is a strange animal, he doesn’t like to read the handwriting on the wall until his back is up against it.”

A. Adlai Stevenson

B. Aaron Burr

C. Garfield

2. “Out, damned spot! out, I say!”

A. Dick and Jane

B. William Shakespeare

C. Edgar Allan Poe

3. “I’d rather laugh with the sinners than cry with the saints, sinners are much more fun.”

A. Billy Joel

B. Billy Ray Cyrus

C. Billy Crystal

4. “The only way to achieve a practical, livable peace in a world of competing nations is to take the profit out of war. ”

A. John Muir

B. Henry Kissinger

C. Richard Nixon

5. “The fact is always obvious much too late, but the most singular difference between happiness and joy is that happiness is a solid and joy a liquid.”

A. Madam Curie

B. J.D. Salinger

C. Joe Scarborough

6. “People used to complain that selling a president was like selling a bar of soap. But when you buy soap, at least you get the soap. In this campaign you just get two guys telling you they really value cleanliness.”

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Brooks

7. “Good breeding consists of concealing how much we think of ourselves and how little we think of the other person.”

A. Mark Twain

B. Jane Smiley

C. Carl Sandburg

8. “The means of defense against foreign danger historically have become instruments of tyranny at home.”

A. Al Capone

B. Lindsey Graham

C. James Madison

9. “My heart is singing for joy this morning! A miracle has happened! The light of understanding has shone upon my little pupil’s mind, and behold, all things are changed!”

A. Angelo Dundee

B. Anne Sullivan

C. Maria Montessori

10. “Mothers all want their sons to grow up to be president, but they don’t want them to become politicians in the process.”

A. John F. Kennedy

B. Barbara Bush

C. Judy Garland

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-C , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“What’s society going to be like when the kids today are phenomenally good at text messaging and spend a huge amount of on-screen time, but have never gone bowling together?” — Clifford Stoll

(Stoll is an American astronomer and technology critic. He is speaking at the Authors & Ideas Festival in Pebble Beach this weekend.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?