What’s Your Quotation Quotient? #467

Published March 20, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle(Click HERE to play the Interactive version) 


1. “Happiness is a perfume you cannot pour on others without getting some on yourself.”


A. Ralph Waldo Emerson

B. Paris Hilton

C. Francisco Franco


2. “The words ‘Kiss Kiss Bang Bang,’ which I saw on an Italian movie poster, are perhaps the briefest statement imaginable of the basic appeal of movies.”


A. Pauline Kael

B. Mark Twain

C. Charlie Chaplin


3. “I will build a great wall – and nobody builds walls better than me, believe me – and I’ll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words.”


A. Harry S. Truman

B. Ted Cruz

C. Donald Trump


4. “To the people I forgot, you weren’t on my mind for some reason and you probably don’t deserve any thanks anyway.”


A. Sally Field

B. Eminem

C. Meryl Streep


5. “The most beautiful thing we can experience is the mysterious. It is the source of all true art and all science. He to whom this emotion is a stranger, who can no longer pause to wonder and stand rapt in awe, is as good as dead: his eyes are closed.”


A. Albert Einstein

B. Rod Serling

C. Ben Carson


6. “This nation has tossed its cap over the wall of space, and we have no choice but to follow it.”


A. Leonid Brezhnev

B. John F. Kennedy

C. Pat Paulsen


7. “When it comes right down to it, nothing has changed. The English sentence is just as difficult to write as it ever was.”


A. Vladimir Putin

B. William Shakespeare

C. John Steinbeck


8. “People in the media say they must look at the president with a microscope. Now, I don’t mind a microscope, but boy, when they use a proctoscope, that’s going too far.”


A. Richard Nixon

B. Barack Obama

C. Dr. Mehmet Oz


9. “Children are not our creations but our guests.”


A. Tom Bodett

B. John Updike

C. Sarah Palin


10. “There are things that happen between a man and a woman in the dark – that sort of make everything else seem – unimportant.”


A. Dakota Fanning

B. Indiana Jones

C. Tennessee Williams



Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“You must remember this/ A kiss is just a kiss, a sigh is just a sigh./ The fundamental things apply/ As time goes by.”

–Herman Hupfeld, 1894-1951, was an American songwriter who composed “As Time Goes By,” featured in the film “Casablanca.”












Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s