Tag Archives: Bret Harte

What’s Your QQ*? #421

(Published April 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “A man said to the universe:/  ‘Sir, I exist!’/ ‘However,’ replied the universe,/  ‘The fact has not created in me/  A sense of obligation.’”

 

A. Stephen Colbert

B. Stephen King

C. Stephen Crane

 

2. “Merely having an open mind is nothing. The object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Wilford Brimley

B. G.K. Chesterton

C. Leonard Bernstein

 

3. “The more things a man is ashamed of, the more respectable he is.”

 

A. George Bernard Shaw

B. Humphrey Bogart

C. O. J. Simpson

 

4. “It is well for people who think to change their minds occasionally in order to keep them clean. For those who do not think, it is best to at least rearrange their prejudices once in a while.”

 

A. Luther Burbank

B. Janet Reno

C. John Denver

 

5. “In the Spring a livelier iris changes on the burnish’d dove;/ In the Spring a young man’s fancy lightly turns to thoughts of love.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Alfred, Lord Tennyson

C. Alfred E. Neuman

 

6. “The only sure thing about luck is that it will change. ”

 

A. Millard Fillmore

B. Dennis Rodman

C. Bret Harte

 

7. “Politics offers yesterday’s answers to today’s problems.”

 

A. Marshall McLuhan

B. John Boehner

C. Paul McCartney

 

8. “Why not seize the pleasure at once? How often is happiness destroyed by preparation, foolish preparation.”

 

A. Jesse Ventura

B. Jane Austen

C. Lisa Kudrow

 

9. “It’s not that I’m afraid to die. I just don’t want to be there when it happens.”

 

A. Phil Donahue

B. Woody Allen

C. Vladimir Putin

 

10. “We are at an epochal, transitional moment in the history of life on Earth. There is no other time as risky, but no other time as promising for the future of life on our planet.”

 

A. Carl Sagan

B. James T. Kirk

C. Leonardo da Vinci

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Keep doing some kind of work, that the devil may always find you employed.” 

~St. Jerome, 347-420, was the foremost biblical scholar of the ancient Catholic Church.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #339

*Quotation Quotient

  (Published September 22, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Fame is a vapor, popularity an accident, riches take wings, only one thing endures and that is character.”

A. Horace Greeley

B. Arnold Schwarzenegger

C. Babe Ruth

2. “A man can sleep around, no questions asked, but if a woman makes nineteen or twenty mistakes she’s a tramp.”

A. John Stuart Mill

B. Lady Bird Johnson

C. Joan Rivers

3. “Discontent is the first step in the progress of a man or a nation.”

A. Barack Obama

B. Oscar Wilde

C. k. d. lang

4. “If, of all words of tongue and pen,/ The saddest are, ‘It might have been,’/ More sad are these we daily see:/ ‘It is, but hadn’t ought to be’.”

A. Bret Harte

B. Jon Stewart

C. Louisa May Alcott

5. “Life resembles the banquet of Damocles; the sword is ever suspended.”

A. King Arthur

B. Voltaire

C. Michael Jackson

6. “When I stop working the rest of the day is posthumous. I’m only really alive when I’m writing.”

A. Thomas Paine

B. William Shakespeare

C. Tennessee Williams

7. “What is broken is broken – and I’d rather remember it as it was at its best than mend it and see the broken places as long as I lived.

A. Dennis Mitchell

B. Margaret Mitchell

C. Joni Mitchell

8. “The two most beautiful words in the English language are ‘check enclosed.'”

A. Dorothy Parker

B. Carrie Underwood

C. Abraham Lincoln

9. “Music is the universal language of mankind.”

A. Ichabod Crane

B. Mick Jagger

C. Henry Wadsworth Longfellow

10. “More than any time in history mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness, the other to total extinction. Let us pray that we have the wisdom to choose correctly.”

A. Socrates

B. Marvin Hamlisch

C. Woody Allen

 

Answers: 1-A, 2C- , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.”

 —  Erastus Flavel Beadle

 (Beadle, 1821-1894, was a pioneer in publishing pulp fiction.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?