Tag Archives: Elbert Hubbard

What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”

 

A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn

 

2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”

 

A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton

 

3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”

 

A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X

 

4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”

 

A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus

 

5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”

 

A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson

 

6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”

 

A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield

 

7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”

 

A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley

 

8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”

 

A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey

 

9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”

 

A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet

 

10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”

 

A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotations, quotation quiz, quotes, quotation quotient, quote quiz, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #427

Published May 29-31, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “That which does not kill us makes us stronger.”

 

A. Rihanna

B. Friedrich Nietzsche

C. Isaac Newton

 

2. “if you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn’t have fallen for the second.”

 

A. Jeb Bush

B. Aristotle

C. Johnny Depp

 

3. “The blues was bleeding the same blood as me.”

 

A. Larry King

B. B. B. King

C. Gayle King

 

4. “A hunch is creativity trying to tell you something.”

 

A. Frank Capra

B. Julius Caesar

C. Halle Berry

 

5. “Taking joy in life is a woman’s best cosmetic.”

 

A. Carly Fiorina

B. Friedrich Engels

C. Rosalind Russell

 

6. “If you tell the truth, you don’t have to remember anything.”

 

A. Mark Twain

B. Mark Zuckerberg

C. Mark Wahlberg

 

7. “Abandon hope all ye who enter here.”

 

A. Mitch McConnell

B. Dante Alighieri

C. Tom Bodett

 

8. “We should consider any attempt on their (European nations) part to extend their system to any portion of this hemisphere as dangerous to our peace and safety.”

 

A. James Monroe

B. Lindsey Graham

C. Marco Polo

 

9. “The moon, like a flower/ In heaven’s high bower,/ With silent delight/ Sits and smiles on the night.”

 

A. Al Jolson

B. William Blake

C. John Steinbeck

 

10. “It seems to me I spent my life in car pools, but you know, that’s how I kept track of what was going on.”

 

A. Mary Todd Lincoln

B. J. Edgar Hoover

C. Barbara Bush

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The recipe for perpetual ignorance is: Be satisfied with your opinions and content with your knowledge.”

 ― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #349

*Quotation Quotient

  (Published December 1, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Sometimes you just have to jump out the window and grow wings on the way down.”

A. Ray Bradbury       

B. Orville Wright

C. Millard Fillmore

 

2. “Fighting is like champagne. It goes to the heads of cowards as quickly as of heroes. Any fool can be brave on a battlefield when it’s be brave or else be killed.”

A. Margaret Mitchell

B. Joni Mitchell

C. Dennis Mitchell

 

3. “Shall I compare thee to a summer’s day?/ Thou art more lovely and more temperate:/ Rough winds do shake the darling buds of May,/ And summer’s lease hath all too short a date.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Elizabeth Barrett Browning

C. William Shakespeare

 

4. “The wise are instructed by reason, average minds by experience, the stupid by necessity and the brute by instinct.”

A. Jennifer Lawrence

B. Marcus Tullius Cicero

C. Silvio Berlusconi

 

5. “I have very simple tastes. I’m always satisfied by the best.”

A. Olivia Wilde

B. Oscar Wilde

C. Larry Wilde

 

6. “France has neither winter nor summer nor morals–apart from these drawbacks it is a fine country.”

A. François Hollande

B. Arthur Frommer

C. Mark Twain

 

7. “If you think it’s hard to meet new people, try picking up the wrong golf ball.”

A. Tiger Woods

B. Jack Lemmon

C. Ann Landers

 

8. “A man ought to read just as inclination leads him; for what he reads as a task will do him little good.”

A. Samuel Johnson

B. Art Garfunkel

C. Evelyn Wood

 

9. “Spare the rod and spoil the child.”

A. James Dobson

B. Rod Stewart

C. Samuel Butler

 

10. “I’m living so far beyond my income that we may almost be said to be living apart.”

A. E.E. Cummings

B. George Soros

C. Clyde Barrow

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 

“One machine can do the work of fifty ordinary men. No machine can do the work of one extraordinary man. ” ― Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?