Tag Archives: Roseanne Barr

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #327

*Quotation Quotient

  (Published June 30, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.”

A. Russell Brand

B. Bertrand Russell

C. Bill Russell

2. “Immature love says: ‘I love you because I need you.’ Mature love says: ‘I need you because I love you.'”

A. Katy Perry

B. Erich Fromm

C. Sigmund Freud

3. “He without benefit of scruples/ His fun and money soon quadruples.”

A. Ogden Nash

B. Emily Dickinson

C. Jamie Dimon

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are incapable of forming such opinions.”

A. Dianne Feinstein

B. Luana Conley

C. Albert Einstein

5. “It is part of prudence to thank an author for his book before reading it, so as to avoid the necessity of lying about it afterwards.”

A. Charlie Rose

B. George Santayana

C. Benjamin Franklin

6. “Sin is a dangerous toy in the hands of the virtuous. It should be left to the congenitally sinful, who know when to play with it and when to let it alone.”

A. H.L. Mencken

B. Pope Benedict XVI

C. Serena Williams

7. “Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself.”

A. Sarah Palin

B. Eleanor Roosevelt

C. Roseanne Barr

8. “Common sense is instinct. Enough of it is genius.”

A. Wynton Marsalis

B. James Gandolfini

C. George Bernard Shaw

9. “Dachshunds are ideal dogs for small children, as they are already stretched and pulled to such a length that the child cannot do much harm one way or the other.”

A. Robert De Niro

B. Robert Benchley

C. Robert Reich

10. “Freedom is never more than one generation away from extinction.”

A. Ronald Reagan

B. Nik Wallenda

C. Charles Darwin

Answers 

1-B 2-B 3-A 4-C 5-B 6-A 7-C 8-C 9-B 10-A

Scoring

10 — QQQQ = Quote-Master

8-9 — QQQ = Scholar

6-7 — QQ = Literate

4-5 — Q = Semi-Literate

0-3 — No Q = Quote-Dunce

Bonus Quote:

“To feel that one has a place in life solves half the problems of contentment.” — George E. Woodberry

(Woodberry, 1855-1930, was an American literary critic and poet.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #269

Published May 13, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“The moment a child is born, the mother is also born.  She never existed before.  The woman existed, but the mother, never.  A mother is something absolutely new.”  ~ Bhagwan Shree Rajneesh

 (Rajneesh, 1931-1990, was an Indian” leader of a spiritual movement in several countries, as well as in Oregon during the early 1980s.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations