Tag Archives: Neil deGrasse Tyson

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #444

Published October 4, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “When the well is dry, we know the worth of water.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Jerry Brown

C. Michael Phelps

 

2. “It is impossible to live without failing at something unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. Miley Cyrus

B. J.K. Rowling

C. J. Edgar Hoover

 

3. “A man who does not read good books has no advantage over the man who can’t read them.”

 

A. Mark Twain

B. Jacques Cousteau

C. Raúl Castro

 

4. “I dream of a world where the truth is what shapes people’s politics, rather than politics shaping what people think is true.”

 

A. Rick Santorum

B. Trevor Noah

C. Neil deGrasse Tyson

 

5. “An optimist thinks that this is the best possible world. A pessimist fears that this is true.”

 

A. Robert Downey Jr.

B. Robert Oppenheimer

C. Robert Pattinson

 

6. “You have to be odd to be number one.”

 

A. Dr. Seuss

B. Stephen Hawking

C. Donald Trump

 

7. “No one shall give or receive a present, either during a candidacy or during or after a term of office.”

 

A. John Boehner

B. Conan O’Brien

C. Cicero

 

8. “The grand show is eternal. It is always sunrise somewhere; the dew is never all dried at once; a shower is forever galling; vapor is ever rising. Eternal sunrise, eternal sunset, eternal dawn and gloaming, on sea and continents and islands, each in its turn, as the round earth rolls.”

 

A. Ogden Nash

B. John Muir

C. Janet Reno

 

9. “Crash programs fail because they are based on the theory that, with nine women pregnant, you can get a baby in a month.”

 

A. Wernher von Braun

B. Mario Andretti

C. Yoko Ono

 

10. “Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire.”

 

A. George Zimmerman

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A, 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Whether four years of strenuous attention to football and fraternities is the best preparation for professional work has never been seriously investigated.”

–Robert Maynard Hutchins, 1899-1977, a reform-minded American educator, served as president and chancellor of the University of Chicago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes quiz

What’s Your QQ*? #415

(Published March 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)

 

1. “Those who are too smart to engage in politics are punished by being governed by those who are dumber.”

 

A. Plato

B. Sarah Palin

C. Auguste Rodin

 

2.  “The world itself is but a large prison,out of which some are daily led to execution.”

 

A. Sir Edmund Hillary

B. Sir Paul McCartney

C. Sir Walter Raleigh

 

3. “A baby is God’s opinion that life should go on.”

 

A. Carl Sandburg

B. Britney Spears

C. John Dillinger

 

4. “Faithless is he that says farewell when the road darkens.”

 

A. L. Frank Baum

B. J.R.R. Tolkien

C. J.D. Salinger

 

5. “Nothing stinks like a pile of unpublished writing.”

 

A. Sylvia Browne

B. Sylvia Plath

C. Sylvia Panetta

 

6. “Take a music bath once or twice a week for a few seasons, and you will find that it is to the soul what the water bath is to the body.”

 

A. Ludwig van Beethoven

B. Jack Nicholson

C. Oliver Wendell Holmes

 

7. “A President’s hardest task is not to do what is right, but to know what is right.”

 

A. Lyndon B. Johnson

B. Al Gore

C. Millard Fillmore

 

8. “Lives of great men all remind us/ We can make our lives sublime,/

And, departing, leave behind us/ Footprints on the sands of time.”

 

A. John Lennon

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. John Steinbeck

 

9. “I was walking down the street wearing glasses when the prescription ran out.”

 

A. Steven Wright

B. Benjamin Franklin

C. Mr. Magoo

 

10. “If you want to assert a truth, first make sure it’s not just an opinion that you desperately want to be true.”

 

A. Neil Patrick Harris

B. Neil Diamond

C. Neil deGrasse Tyson

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We are probably nearing the limit of all we can know about astronomy.” -Simon Newcomb (1888)

 (Newcomb, 1835-1909, was a Canadian-American astronomer and mathematician, and co-founder of  the American Astronomical Society.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?