Tag Archives: .John Barrymore

What’s Your Quotation Quotient? #465

Published March 6, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”

 

A. Emily Post

B. Pope Benedict XVI

C. Friedrich Nietzsche

 

2. “Why is there so much month left at the end of the money?”

 

A. John Barrymore

B. Kanye West

C. June Cleaver

 

3. “No tendency is quite so strong in human nature as the desire to lay down rules of conduct for other people.”

 

A. William Howard Taft

B. Duke Ellington

C. Daniel Boone

 

4. “One of the greatest dignities of humankind is that each successive generation is invested in the welfare of each new generation.”

 

A. Arnold Palmer

B. Fred Rogers

C. Meriwether Lewis

 

5. “The biggest coward of a man is to awaken the love of a woman without the intention of loving her.”

A. Bob Newhart

B. Bob Marley

C. Bob Hope

 

6. “I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with senses, reason, and intellect has intended us to forgo their use and by some other means to give us knowledge which we can attain by them.”

 

A. William Shakespeare

B. Tina Fey

C. Galileo Galilei

 

7. “The more boring a child is, the more the parents, when showing off the child, receive adulation for being good parents — because they have a tame child-creature in their house.”

 

A. Frank Zappa

B. Sir Francis Drake

C. Danny Tanner

 

8. “I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people.”

 

A. Ted Cruz

B. Indira Gandhi

C. Henry Winkler

 

9. “Love of money is the root of all evil.”

 

A. Donald Trump

B. the Bible

C. King Midas

 

10. “Lack of money is the root of all evil.”

 

A. Mark Twain

B. Sandra Day O’Connor

C. Billy Bob Thornton

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I had older brothers. Growing up as the only girl in in the family is like growing up to be a tropical fruit drink, somewhere between spoiled rotten and beaten to a pulp.”

– Diane Ford is an American stand-up comedian.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”

 

A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton

 

2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”

 

A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith

 

3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”

 

A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber

 

4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”

 

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain

 

5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”

 

A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll

 

6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”

 

A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”

 

A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley

 

8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor

 

9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama

 

10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”

 

A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz

What’s Your QQ*? #366

*Quotation Quotient

(Published March 30, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “In times of change, learners inherit the earth, while the learned find themselves beautifully equipped to deal with a world that no longer exists.”

A. Eric Hoffer

B. Eric Clapton

C. Eric Cantor

 

2. “No man ever yet became great by imitation.”

A. Elvis Presley

B. Jimmy Fallon

C. Samuel Johnson

 

3. “You never realize how short a month is until you pay alimony.”

A. John Barrymore

B. Condoleezza Rice

C. Paul McCartney

 

4. “Were it left to me to decide whether we should have a government without newspapers, or newspapers without a government, I should not hesitate a moment to prefer the latter.”

A. Phil Bowhay

B. Thomas Jefferson

C. Rupert Murdoch

 

5. “Armaments, universal debt and planned obsolescence — those are the three pillars of Western prosperity.”

A. Kim Jong-un

B. Bill Mahr

C. Aldous Huxley

 

6. “Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.”

A. Benjamin Franklin

B. Groucho Marx

C. Jack LaLanne

 

7. “The best way to keep children at home is to make the home atmosphere pleasant, and let the air out of the tires.”

A. Immanuel Kant

B. Dorothy Parker

C. Mario Andretti

 

8. “Everyone has a photographic memory; some just don’t have film.”

A. Marilu Henner

B. Mathew Brady

C. Steven Wright

 

9. “She wears her clothes as if they are thrown on with a pitchfork”

A. Jonathan Swift

B. Chelsea Handler

C. Donatella Versace

 

10. “When you cease to make a contribution, you begin to die.”

A. Jerry Lewis

B. Eleanor Roosevelt

C. Warren G. Harding

 

 

Answers1-A, 2- C, 3-A, 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)       8-9–QQQ = Scholar                       

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The friendships which last are those wherein each friend respects the other’s dignity to the point of not really wanting anything from him.”

– Cyril Connolly

 (Connolly, 1903-1974, was an English novelist and literary critic.)

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #319

*Quotation Quotient

  (Published May 5, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The Roman government gave them bread and circuses. Today we give them bread and elections.”

A. Will Durant

B. Mitt Romney

C. George Gallup

2. “In Genesis it says that it is not good for a man to be alone, but sometimes it’s a great relief.”

A. Michelle Duggar

B. John Barrymore

C. Robinson Crusoe

3. “And in the streets the children screamed/ The lovers cried and the poets dreamed/ But not a word was spoken/ The church bells all were broken/ And the three men I admire most/ The Father Son and Holy Ghost/ They caught the last train for the coast/ The day the music died.”

A. Bob Dylan

B. Don McLean

C. Buddy Holly

4. “Any kid will run any errand for you, if you ask at bedtime.”

A. Red Auerbach

B. Red Barber

C. Red Skelton

5. “Time is the coin of your life. You spend it. Do not allow others to spend it for you.”

A. Susan B. Anthony

B. Mary J. Blige

C. Carl Sandburg

6. “There are only two kinds of freedom in the world; the freedom of the rich and powerful, and the freedom of the artist and the monk who renounces possessions.”

A. Anaïs Nin

B. Mitch McConnell

C. Karl Marx

7. “It has been said that man is a rational animal. All my life I have been searching for evidence which could support this.”

A. Margaret Mitchell

B. Bertrand Russell

C. Mahatma Gandhi

8. “I hold it that a little rebellion now and then is a good thing, and as necessary in the political world as storms in the physical.”

A. Thomas Jefferson

B. Abbie Hoffman

C. Ted Nugent

9. “The cradle rocks above an abyss, and common sense tells us that our existence is but a brief crack of light between two eternities of darkness.” 

A. Yogi Berra

B. Mark Twain

C. Vladimir Nabokov

10. “No person can maximize the American Dream on the minimum wage.”

A. Ben Jealous

B. Ralph Waldo Emerson

C. David Letterman

 

 Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“In every dispute between parent and child, both cannot be right, but they may be, and usually are, both wrong. It is this situation which gives family life its peculiar hysterical charm.” – Isaac Rosenfeld

 (Rosenfeld, 1918-1956, was a Jewish-American writer and member of the New York literary elite.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?