Tag Archives: Joan Didion

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #373

*QUOTATION QUOTIENT

(Published May 18, 2014 in the Monterey Herald.)

1. “Man is the only animal that blushes. Or needs to.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark McGwire

C. Mark Twain

 

2. “Cowards die many times before their deaths;/ The valiant never taste of death but once.”

A. William Shakespeare

B. Ernest Hemingway

C. King Arthur

 

3. “A good part of any day in Los Angeles is spent driving, alone, through streets devoid of meaning to the driver, which is one reason the place exhilarates some people, and floods others with an amorphous unease.”

A. Jack Nicholson

B. Joan Didion

C. Mahatma Gandhi

 

4. “History is the long and tragic story of the fact that privileged groups seldom give up their privileges voluntarily.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Queen Elizabeth II

C. Harry Truman

 

 5. “In olden days a glimpse of stocking/ Was looked on as something shocking/ But now, Heaven knows,/ Anything goes.”

A. Natalie Cole

B. Nat King Cole

C. Cole Porter

 

6. “There is no folly of the beast of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.”

A. Charles Manson

B. Herman Melville

C. Dr. Doolittle

 

7. “People who don’t know how to keep themselves healthy ought to have the decency to get themselves buried, and not waste time about it.”

A. Henrik Ibsen

B. Richard Simmons

C. William Howard Taft

 

8. “Middle age is when your age starts to show around your middle.”

A. Drew Barrymore

B. Chris Christie

C. Bob Hope

 

9. “Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught.”

A. Oscar Wilde

B. Arne Duncan

C. Thomas Edison

 

10. “It is quite obvious that the human race has made a queer mess of life on this planet. But as a people we probably harbor seeds of goodness that have lain for a long time waiting to sprout when the conditions are right.”

A. J. K. Rowling

B. E. B. White

C. J. D. Salinger

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Property may be destroyed and money may lose its purchasing power; but, character, health, knowledge and good judgment will always be in demand under all conditions.” – Roger Babson

 (Babson, 1875-1967, an American business educator, writer and statistician, founded three colleges.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?