Tag Archives: Steve Jobs

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #309

Published February 24, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“I want to put a ding in the universe.”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Why are we so fond of that life which begins with a cry and ends with a groan?” – Mary Rich, Countess of Warwick

 (Rich, 1625-1678, was an introspective religious diarist and autobiographer.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #298

Published December 9, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Sometimes the road less traveled is less traveled for a reason.”

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Doesn’t it seem some days as though other people were put in the world for no other reason than to aggravate you?” – E. W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #271

Published June 3, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“People of the world don’t look at themselves, and so they blame one another.” – Maulana Jalaluddin Rumi

 (Rumi was a 13th century Persian poet, and a Sufi mystic.)

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations