Tag Archives: . Jean-Jacques Rousseau

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”


A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau


2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”


A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain


3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”


A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore


4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”


A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump


5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”


A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre


6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”


A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr


7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”


A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence


8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”


A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear


9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”


A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson


10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”


A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson



Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #225


“Life in Lubbock, Texas, taught me two things: One is that God loves you and you’re going to burn in hell. The other is that sex is the most awful, filthy thing on earth and you should save it for someone you love.” –Butch Hancock

(Hancock is a country/rock singer-songwriter, and a founding member of the Flatlanders.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations