Tag Archives: Robert A. Heinlein

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #359

*Quotation Quotient

  (Published February 9, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “You know the circus performer who spins the plates in the air you know, and he’ll spin six or seven plates in the air? Acting sometimes is kind of that guy spinning all those plates in the air but in your head and in your body.”

A. William Shatner

B. Emmet Kelly

C. Philip Seymour Hoffman

 

2. “We all have our time machines, don’t we. Those that take us back are memories…And those that carry us forward, are dreams.”

A. H.G. Wells

B. Orson Welles

C. Wells Fargo

 

3. “The purpose of life, after all, is to live it, to taste experience to the utmost, to reach out eagerly and without fear for newer and richer experiences.”

A. Marlene Dietrich

B. Mitch McConnell

C. Eleanor Roosevelt

 

4. “If a politician found he had cannibals among his constituents, he would promise them missionaries for dinner.”

A. H.L. Mencken

B. Hannibal Lecter

C. John Adams

 

5. “The important thing about women today is, as they get older, they still keep house. It’s one reason why they don’t die, but men die when they retire. Women just polish the teacups.”

A. Rihanna

B. Margaret Mead

C. Charles Darwin

 

6. “Jeepers Creepers, where’d ya get those peepers?”

A. Johnny Cash

B. Johnny Depp

C. Johnny Mercer

 

7. “What is supposed to happen in a democracy is that each sovereign citizen will always vote in the public interest for the safety and welfare of all. But what does happen is that he votes his own self-interest as he sees it…. which for the majority translates as ‘Bread and Circuses.'”

A. Thomas Paine

B. Robert A. Heinlein

C. P.T. Barnum

 

8. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprung up.”

A. Oliver Wendell Holmes

B. Alexander Graham Bell

C. Neil Patrick Harris

 

9. “I look for what needs to be done. After all, that’s how the universe designs itself.”

A. H. Ross Perot

B. R. Buckminster Fuller

C. J. Edgar Hoover

 

10. “He had grown up in a country run by politicians who sent the pilots to man the bombers to kill the babies to make the world safer for children to grow up in.”

A. Ursula Le Guin

B. John McCain

C. Kim Kardashian

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-A , 5-B , 6- C, 7-B , 8-A , 9-B , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Only the man who has enough good in him to feel the justice of the penalty can be punished; the others can only be hurt.” ―William Ernest Hocking

 (Hocking, 1873-1966, was an American philosopher and author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #236

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Collecting quotations is an insidious, even embarrassing habit, like ragpicking or hoarding rocks or trying on other people’s laundry.  I got into it originally while trying to break an addiction to candy.  I kicked candy and now seem to be stuck with quotations, which are attacking my brain instead of my teeth.”  ~Robert Byrne

 (Byrne authored a number of books, including five collections of humorous quotations.) 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations