What’s Your Quotation Quotient? #448

Published November 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “The body of a young woman is God’s greatest achievement…Of course, He could have built it to last longer but you can’t have everything.”


A. Malcolm X

B. Neil Simon

C. Sir Isaac Newton


2. “There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle.”


A. Albert Einstein

B. Michael Jordan

C. John Kenneth Galbraith


3. “A man is not old until regrets take the place of dreams.”


A. Leon Trotsky

B. John Barrymore

C. Justin Bieber


4. “Never put off till tomorrow what may be done day after tomorrow just as well.”


A. Mark Zuckerberg

B. Mark Trail

C. Mark Twain


5. “The mark of your ignorance is the depth of your belief in injustice and tragedy. What the caterpillar calls the end of the world, the master calls a butterfly.”


A. Richard Bach

B. Marco Rubio

C. Lewis Carroll


6. “Quotation is the highest compliment you can pay to an author.”


A. Samuel Adams

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson


7. “I would venture to guess that Anon, who wrote so many poems without signing them, was often a woman.”


A. Alanis Morissette

B. Virginia Woolf

C. Martin O’Malley


8. “Anyone who thinks sitting in church can make you a Christian must also think that sitting in a garage can make you a car.”


A. Thomas Jefferson

B. Pope Francis

C. Garrison Keillor


9. “Campaign behavior for wives: Always be on time. Do as little talking as humanly possible. Lean back in the parade car so everybody can see the president.”


A. Eleanor Roosevelt

B. Martha Washington

C. Michelle Obama


10. “We wouldn’t worry so much about what people thought of us if we knew how seldom they did.”


A. Wolf Blitzer

B. Cyrano de Bergerac

C. Ann Landers



Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“I object to being told that I am saving daylight when my reason tells me that I am doing nothing of the kind… At the back of the Daylight Saving scheme, I detect the bony, blue-fingered hand of Puritanism, eager to push people into bed earlier, and get them up earlier, to make them healthy, wealthy, and wise in spite of themselves.”

― Robertson Davies, 1913-1995, was a Canadian writer, journalist, and professor.








Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s