Tag Archives: Norman Cousins

What’s Your Quotation Quotient? #459

Published January 24, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “By doing good we become good; and I know no surer way to this end.”

 

A. H. G. Wells

B. Roger Ebert

C. Jean-Jacques Rousseau

 

2. “It isn’t enough to talk about peace. One must believe in it. And it isn’t enough to believe in it. One must work at it.”

 

A. Morley Safer

B. Eleanor Roosevelt

C. John McCain

 

3. “American men do not read novels because they feel guilty when they read books which do not have facts in them.”

 

A. Vidal Sassoon

B. Gore Vidal

C. Al Gore

 

4. “I pledge allegiance, to the Flag of the Divided States of America. And to the PACs, for which it stands, one Nation, at odds, divisible, with Liberty and Justice for some.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Ben Franklin

C. Donald Trump

 

5. “We’re overpaying him, but he’s worth it.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Joe Biden

C. Jean-Paul Sartre

 

6. “Husbands think we should know where everything is – like the uterus is a tracking device. He asks me, ‘Roseanne, do we have any Chee-tos left?’ Like he can’t go over to that sofa cushion and lift it up himself.”

 

A. Roseanne Roseannadanna

B. Marilyn Monroe

C. Roseanne Barr

 

7. “An elder statesman is somebody old enough to know his own mind and keep quiet about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Bernard Baruch

C. Jennifer Lawrence

 

8. “Laughter is a form of internal jogging. It moves your internal organs around. It enhances respiration. It is an igniter of great expectations.”

 

A. Norman Cousins

B. Norman Bates

C. Norman Lear

 

9. “The longest journey/Is the journey inwards./ Of him who has chosen his destiny,/ Who has started upon his quest/ For the source of his being.”

 

A. Archie Bunker

B. Dag Hammarskjöld

C. Thomas Jefferson

 

10. “If I were punished for every pun I shed, there would not be left a puny shed of my punnish head.”

 

A. Sarah Palin

B. Stephen Hawking

C. Samuel Johnson

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“True love is like seeing ghosts; we all talk about it, but few of us have ever seen one.”

–François de La Rochefoucauld. 1613-1680, was a French author of maxims and memoirs.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #350

*Quotation Quotient

  (Published December 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “That’s the news from Lake Wobegon, where all the women are strong, all the men are good-looking, and all the children are above average.”

A. Johnny Carson

B. Chet Huntley

C. Garrison Keillor

 

2. “An intellectual says a simple thing in a hard way. An artist says a hard thing in a simple way.”

A. Charles Bukowski

B. Adlai Stevenson

C. Buster Keaton

 

3. “In all history there is no war which was not hatched by the governments, the governments alone, independent of the interests of the people, to whom war is always pernicious even when successful.”

A. Engelbert Humperdinck

B. George Washington

C. Leo Tolstoy

 

4. “You can tell a lot about a fellow’s character by his way of eating jellybeans.”

A. Harry Truman

B. Ronald Reagan

C. Yogi Bear

 

 

5. “Mad dogs and Englishmen go out in the mid-day sun.”

A. Noel Coward

B. William Shakespeare

C. Barbara Woodhouse

 

6. “Now that I am sixty, I see why the idea of elder wisdom has passed from currency.”

A. Katy Perry

B. John Updike

C. Harriet Tubman

 

7. “The human mind has to ask ‘Who, what, whence, whither, why am I?’ And it is very doubtful if the human mind can answer any of these questions.”

A. R. D. Laing

B. Alexander Hamilton

C. Kanye West

 

8. “Democracy is the art and science of running the circus from the monkey cage.”

A. Paul Gauguin

B. Jimmy Carter

C. H. L. Mencken

 

9. “History is a vast early warning system.”

A. Norman Rockwell

B. Norman Bates

C. Norman Cousins

 

10. “Do not judge me by my successes, judge me by how many times I fell down and got back up again.”

A. Muhammad Ali

B. Nelson Mandela

C. Sandra Bullock

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“To be occasionally quoted is the only fame I care for.” – Alexander Smith

 (Smith, 1829-1867, was a Scottish poet.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #258

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Nations have recently been led to borrow billions for war; no nation has ever borrowed largely for education… no nation is rich enough to pay for both war and civilization. We must make our choice; we cannot have both.” – Abraham Flexner

 (Flexner, 1866-1959, was an influential education reformer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations