What’s Your QQ*? #327

*Quotation Quotient

  (Published June 30, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.”

A. Russell Brand

B. Bertrand Russell

C. Bill Russell

2. “Immature love says: ‘I love you because I need you.’ Mature love says: ‘I need you because I love you.'”

A. Katy Perry

B. Erich Fromm

C. Sigmund Freud

3. “He without benefit of scruples/ His fun and money soon quadruples.”

A. Ogden Nash

B. Emily Dickinson

C. Jamie Dimon

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are incapable of forming such opinions.”

A. Dianne Feinstein

B. Luana Conley

C. Albert Einstein

5. “It is part of prudence to thank an author for his book before reading it, so as to avoid the necessity of lying about it afterwards.”

A. Charlie Rose

B. George Santayana

C. Benjamin Franklin

6. “Sin is a dangerous toy in the hands of the virtuous. It should be left to the congenitally sinful, who know when to play with it and when to let it alone.”

A. H.L. Mencken

B. Pope Benedict XVI

C. Serena Williams

7. “Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself.”

A. Sarah Palin

B. Eleanor Roosevelt

C. Roseanne Barr

8. “Common sense is instinct. Enough of it is genius.”

A. Wynton Marsalis

B. James Gandolfini

C. George Bernard Shaw

9. “Dachshunds are ideal dogs for small children, as they are already stretched and pulled to such a length that the child cannot do much harm one way or the other.”

A. Robert De Niro

B. Robert Benchley

C. Robert Reich

10. “Freedom is never more than one generation away from extinction.”

A. Ronald Reagan

B. Nik Wallenda

C. Charles Darwin


1-B 2-B 3-A 4-C 5-B 6-A 7-C 8-C 9-B 10-A


10 — QQQQ = Quote-Master

8-9 — QQQ = Scholar

6-7 — QQ = Literate

4-5 — Q = Semi-Literate

0-3 — No Q = Quote-Dunce

Bonus Quote:

“To feel that one has a place in life solves half the problems of contentment.” — George E. Woodberry

(Woodberry, 1855-1930, was an American literary critic and poet.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s