What’s Your QQ*? #404


(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”


A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat


2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”


A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson


3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”


A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson


4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”


A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato


5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”


A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel


6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”


A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry


7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”


A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter


8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”


A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth


9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”


A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman


10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”


A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s