Tag Archives: Bob Hope

What’s Your Quotation Quotient?#460

Published January 31, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A bank is a place that will lend you money if you can prove that you don’t need it.”

 

A. Bob Hope

B. Elizabeth Warren

C. J. P. Morgan

 

2.  “Cynicism is an unpleasant way of saying the truth.”

 

A. Peyton Manning

B. Norman Rockwell

C. Lillian Hellman

 

3. “Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated.”

 

A. G. K. Chesterton

B. Chris Christie

C. Carol Burnett

 

4. “I looked around at the little fishes present and said, ‘I’m the Kingfish.'”

 

A. Martin Luther King

B. Huey Long

C. Donald Trump

 

5. “If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”

 

A. Holden Caulfield

B. David Copperfield

C. Huckleberry Finn

 

6. “All I need to make a comedy is a park, a policeman, and a pretty girl.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Charlie Chaplin

C. Jerry Seinfeld

 

7. “One lawyer with a briefcase can steal more than a hundred men with guns …”

 

A. Mario Andretti

B. Mario Cuomo

C. Mario Puzo

 

8. “A little integrity is better than any career.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Bernie Madoff

C. Confucius

 

9. “Once you begin to take yourself seriously as a leader or as a follower, as a modern or as a conservative, then you become a self-conscious, biting, and scratching little animal whose work is not of the slightest value or importance to anybody.”

 

A. Georgia O’Keeffe

B. Virginia Woolf

C. Dakota Fanning

 

10. “Life is like a sewer… what you get out of it depends on what you put into it.”

 

A. Art Carney

B. Dwight Eisenhower

C. Tom Lehrer

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“My life is spent in perpetual alternation between two rhythms, the rhythm of attracting people for fear I may be lonely and the rhythm of trying to get rid of them because I know that I am bored.”

–C. E. M. Joad, 1891-1953, was a British philosopher, educator, and radio personality.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #441

Published September 13, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

 

1. “Until you’re ready to look foolish, you’ll never have the possibility of being great.”

 

A. Cher

B. Cleopatra

C. Twiggy

 

2. “Dentopedology is the science of opening your mouth and putting your foot in it. I’ve been practicing it for years.”

 

A. Yogi Berra

B. Rudyard Kipling

C. Prince Philip

 

3. “How much time he gains who does not look to see what his neighbor says or does or thinks, but only at what he does himself, to make it just and holy.”

 

A. Marcus Aurelius

B. Ward Cleaver

C. Lisa Lampanelli

 

4. “It doesn’t take much to see that the problems of three little people doesn’t add up to a hill of beans in this crazy world. Someday you’ll understand that. Now, now… Here’s looking at you kid.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Humphrey Bogart

C. John Belushi

 

5. “Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can’t have too many friends because then you’re just not really friends.”

 

A. Thomas Edison

B. Bruno Hauptmann

C. Truman Capote

 

6. “History is more or less bunk. It’s tradition. We don’t want tradition. We want to live in the present and the only history that is worth a tinker’s damn is the history we make today.”

 

A. Henry Ford

B. Henry VIII

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

7. “The audience was swell. They were so polite they covered their mouths when they yawned.”

 

A. Bashar al-Assad

B. Bob Hope

C. Mike Huckabee

 

8. “The modern mind is in complete disarray. Knowledge has stretched itself to the point where neither the world nor our intelligence can find any foot-hold. It is a fact that we are suffering from nihilism.”

 

A. Leonardo da Vinci

B. Albert Camus

C. Jessica Simpson

 

9. “We’ve begun to long for the pitter-patter of little feet – so we bought a dog. Well, it’s cheaper, and you get more feet.”

 

A. Michelle Duggar

B. Ralph Waldo Emerson

C. Rita Rudner

 

10. “A false friend and a shadow attend only while the sun shines.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Nicolaus Copernicus

C. Lamont Cranston

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“If we had no faults of our own, we would not take so much pleasure in noticing those of others.”

–Francois de La Rochefoucauld, 1613-1680, was a French writer of moralistic maxims.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #439

Published August 30, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The miracle is this – the more we share, the more we have.”

A. Leonard Maltin

B. Leonard Hofstadter

C. Leonard Nimoy

2. “Nine tenths of wisdom consists in being wise in time.”

A. Wilt Chamberlain

B. Mona Lisa

C. Theodore Roosevelt

3. “Wouldn’t this be a great world if insecurity and desperation made us more attractive?”

A. Albert Brooks

B. Vladimir Putin

C. Martha Graham

4. “A self-righteous country soon forgets its righteousness and remembers only the self.”

A. Edgar Allen Poe

B. George Bernard Shaw

C. Hans Christian Anderson

5. “I never wonder to see men wicked, but I often wonder to see them not ashamed.”

A. Jonathan Swift

B. A.A. Milne

C. Julius Caesar

6. “Poverty is the parent of revolution and crime.”

A. Pelé

B. Liberace

C. Aristotle

7. “The entire history of mankind is, in any case, nothing but a prolonged fight to the death for the conquest of universal prestige and absolute power.”

A. Lorne Michaels

B. Albert Camus

C. John Hancock

8. “The cruelest lies are often told in silence.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Marcel Marceau

C. Yoko Ono

9. “I love flying. I’ve been to almost as many places as my luggage.”

A. Fred Astaire

B. Benjamin Franklin

C. Bob Hope

10. “Frankly, my dear, I don’t give a damn.”

A. Holden Caulfield

B. Rhett Butler

C. Atticus Finch

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A great idea is usually original to more than one discoverer. Great ideas come when the world needs them. Great ideas surround the world’s ignorance and press for admission.”

–Austin Phelps, 1820-1890, was an American Congregational minister and educator.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #404

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”

 

A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat

 

2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”

 

A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson

 

4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato

 

5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”

 

A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel

 

6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”

 

A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry

 

7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”

 

A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter

 

8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”

 

A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth

 

9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”

 

A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman

 

10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”

 

A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?