Tag Archives: Isadora Duncan

What’s Your QQ*? #404

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 21, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “My idea of Christmas, whether old-fashioned or modern, is very simple: loving others. Come to think of it, why do we have to wait for Christmas to do that?”

 

A. Bob Hope

B. Newt Gingrich

C. Yasser Arafat

 

2. “Our desires always increase with our possessions. The knowledge that something remains yet unenjoyed impairs our enjoyment of the good before us.”

 

A. Samuel Goldwyn

B. Samuel L. Jackson

C. Samuel Johnson

 

3. “Senescence begins/  And middle-age ends/  The day your descendants/  Outnumber your friends.”

 

A. Pablo Picasso

B. Ogden Nash

C. Rock Hudson

 

4. “I should not talk so much about myself if there were anybody else whom I knew as well.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Joseph Stalin

C. Plato

 

5. “If man does find the solution for world peace it will be the most revolutionary reversal of his record we have ever known.”

 

A. George C. Marshall

B. J.D. Salinger

C. Jimmy Kimmel

 

6. “It’s a hell of a thing; killin’ a man. You take away everything he ever had and ever would have.”

 

A. Andy Griffith

B. Clint Eastwood

C. Rick Perry

 

7. “I love Paris in the spring time/ I love Paris in the fall/ I love Paris in the summer when it sizzles/ I love Paris in the winter when it drizzles.”

 

A. Maurice Chevalier

B. Dwight Eisenhower

C. Cole Porter

 

8. “I might repeat to myself, slowly and soothingly, a list of quotations beautiful from minds profound; if I can remember any of the damn things.”

 

A. Dorothy Parker

B. John Bartlett

C. William Wordsworth

 

9. “So long as little children are allowed to suffer, there is no true love in this world.”

 

A. Isadora Duncan

B. W. C. Fields

C. Randy Newman

 

10. “How many observe Christ’s birthday! How few, his precepts! O! ’tis easier to keep holidays than commandments.”

 

A. Buddha

B. Benjamin Franklin

C. Pat Boone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Christmas Eve was a night of song that wrapped itself about you like a shawl. But it warmed more than your body. It warmed your heart…filled it, too, with melody that would last forever.”― Bess Streeter Aldrich

 (Aldrich, 1881-1954, was one of Nebraska’s most widely read and enjoyed authors.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #318

*Quotation Quotient

  (Published April 28, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A word to the wise ain’t necessary. It’s the stupid ones who need the advice.”

A. David Crosby

B. Bing Crosby

C. Bill Cosby

2. “It’s a mere moment in a man’s life between an All-Star Game and an Old-timers’ Game.” 

A. Vin Scully

B. Barry Zito

C. Napoleon Bonaparte

3. “If it’s a good script I’ll do it. And if it’s a bad script, and they pay me enough, I’ll do it.”

A. Jodie Foster

B. Laurence Olivier

C. George Burns

4. “What one has not experienced one will never understand in print.”

A. William Shakespeare

B. Isadora Duncan

C. John Belushi

5. “After a certain degree of prettiness, one pretty girl is as pretty as another.”

A. Richard Simmons

B. Nicole Kidman

C. F. Scott Fitzgerald

6. “I am an enemy to long explanations; they deceive either the maker or the hearer, and generally both.”

A. Johann Wolfgang von Goethe

B. Benjamin Harrison

C. Al Gore

7. “Three o’clock is always too late or too early for anything you want to do.”

A. Lewis Carroll

B. Jean-Paul Sartre

C. Wayne LaPierre

8. “A very great part of the mischiefs that vex the world arises from words.”

A. David Brooks

B. Edmund Burke

C. Harpo Marx

9. “If you really want to know your mind, the body will always give you a truthful reflection, so look at the emotion, or rather feel it in your body. If there is an apparent conflict between them, the thought will be the lie, the emotion will be the truth.”

A. Eckhart Tolle

B. Leo Durocher

C. Joan Rivers

10. “Ohio claims they are due a president as they haven’t had one since Taft. Look at the United States, they have not had one since Lincoln.”

A. “Bebe” Rebozo

B. Amelia Earhart

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Mistakes are at the very base of human thought, feeding the structure like root nodules. If we were not provided with the knack of being wrong, we could never get anything useful done.” – Lewis Thomas

 (Thomas, 1913-1993, was an American physician, educator and author.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #310

Published March 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Adultery is the application of democracy to love.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A suburban mother’s role is to deliver children obstetrically once, and by car forever after.”  Peter De Vries

 (DeVries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?