Tag Archives: Erich Fromm

What’s Your QQ*? #407

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 11, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “The supreme happiness of life is the conviction that we are loved; loved for ourselves—say rather, loved in spite of ourselves.”

 

A. Victor Hugo

B. Mike Tyson

C. Michael Jackson

 

2. “Money, says the proverb, makes money. When you have a little, it is often easier to get more. The great difficulty is to get that little.”

 

A. Adam Carolla

B. Adam Smith

C. Eve Arden

 

3. “Men have been barbarians much longer than they have been civilized. They are only precariously civilized, and within us there is the propensity, persistent as the force of gravity, to revert under stress and strain, under neglect or temptation, to our first natures.”

 

A. Walter Lippmann

B. George W. Bush

C. Bobby Fischer

 

4. “A man is not finished when he is defeated. He is finished when he quits.”

 

A. W. C. Fields

B. Rutherford B. Hayes

C. Richard M. Nixon

 

5. “If I seem to take part in politics, it is only because politics encircles us today like the coil of a snake from which one cannot get out, no matter how much one tries. I wish therefore to wrestle with the snake.”

 

A. Hillary Clinton

B. Mahatma Gandhi

C. Arnold Schwarzenegger

 

6. “Three may keep a secret, if two of them are dead.”

 

A. Francisco  Franco

B. Charles Dickens

C. Benjamin Franklin

 

7. “The danger of the past was that men became slaves. The danger of the future is that man may become robots.”

 

A. Erich Fromm

B. Rod Serling

C. Ellen DeGeneres

 

8. “Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.”

 

A. Louis Armstrong

B. Winston Churchill

C. Laurence Olivier

 

9. “No one gossips about other people’s secret virtues.”

 

A. Bertrand Russell

B. Ed Sullivan

C. Larry King

 

10. “What terrifies religious extremists like the Taliban are not American tanks or bombs or bullets, it’s a girl with a book.”

 

A. Karl Marx

B. Malala Yousafzai

C. Chuck Schumer

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Worry does not empty tomorrow of its sorrow, it empties today of its strength.” ― Corrie ten Boom

 (Ten Boom, 1892-1983, a Dutch Christian, was imprisoned during WWII for helping hundreds of Jews escape the Nazi Holocaust.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #406

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 4, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

 

A. Erich Fromm

B. Franklin D. Roosevelt

C. Dr. Benjamin Spock

 

2. “Gossip is the opiate of the oppressed.”

 

A. Katie Couric

B. Karl Marx

C. Erica Jong

 

3. “He that is the author of war lets loose the whole contagion of hell and opens a vein that bleeds a nation to death.”

 

A. Thomas Paine

B. Colin Powell

C. Mickey Spillane

 

4. “’Abroad,’ that large home of ruined reputations.”

 

A. George Washington

B. George Eliot

C. George Foreman

 

5. “I shall stick to my resolution of writing always what I think no matter whom it offends.”

 

A. Charles Schulz

B. Julia Ward Howe

C. Robert Frost

 

6. “I remain just one thing, and one thing only, and that is a clown. It places me on a far higher plane than any politician.”

 

A. Charles Chaplin

B. Arnold Schwarzenegger

C. Dan Quayle

 

7. “It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”

 

A. B. F. Skinner

B. Roger Bannister

C. Confucius

 

8. “The Founding Fathers in their wisdom decided that children were an unnatural strain on parents. So they provided jails called schools, equipped with tortures called an education. School is where you go between when your parents can’t take you and industry can’t take you.”

 

A. Sally Field

B. Thomas Jefferson

C. John Updike

 

9. “Common looking people are the best in the world: that is the reason the Lord makes so many of them.”

 

A. Jennifer Aniston

B. Abraham Lincoln

C. Pocahontas

 

10. “Let us therefore brace ourselves to our duty and so bear ourselves that, if the British Empire and its Commonwealth last for a thousand years, men will still say: ‘This was their finest hour.’”

 

A. David Cameron

B. Paul McCartney

C. Winston Churchill

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Oh, the secret life of man and woman–dreaming how much better we would be than we are if we were somebody else or even ourselves, and feeling that our estate has been unexploited to its fullest.” ―Zelda Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1900-1948, was an American novelist and wife of F. Scott Fitzgerald.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #360

*Quotation Quotient

(Published February 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “When people shake their heads because we are living in a restless age, ask them how they would like to live in stationary one, and do without change.”

A. Bruno Mars

B. George Bernard Shaw

C. Sir Isaac Newton

 

2. “A lie told often enough becomes the truth.”

A. Vladimir Lenin

B. Vladimir Putin

C. Vladimir Guerrero

 

3. “Economic forecasters exist to make astrologers look good.”

A. Carroll Righter

B. Henry Fonda

C. Robert Reich

4. “Poverty is not a condition that afflicts only the poor, it is a condition that weakens all of us.”

A. Newt Gingrich

B. Bill Monning

C. Jason Alexander

 

5. “Good people are good because they’ve come to wisdom through failure. We get very little wisdom from success, you know.”

A. William Saroyan

B. Frederic Chopin

C. Ricky Ricardo

 

6. “There are two reasons why I am successful in show business and I am standing on both of them.”

A. Betty Crocker

B. Betty Grable

C. Betty White

 

7. “I stopped believing in Santa Claus when I was six. Mother took me to see him in a department store and he asked for my autograph.”

A. Nelson Mandela

B. Abraham Lincoln

C. Shirley Temple

 

8. “The scars left from the child’s defeat in the fight against irrational authority are to be found at the bottom of every neurosis.”

A. Maggie Smith

B. Erich Fromm

C. Chang Kai-shek

 

9. “Marriage is a fine institution, but I’m not ready for an institution.”

A. Norman Vincent Peale

B. Billy Crystal

C. Mae West

 

10. “On Spaceship Earth there are no passengers; everybody is a member of the crew. We have moved into an age in which everybody’s activities affect everybody else.”

A. Marshall McLuhan

B. Sheldon Cooper

C. Theodore Roosevelt

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Less and less are we able to locate our lives meaningfully in the pageant of history. More and more do we find ourselves retreating to the sanctuary of an insulated individualism, sealed off in our private concerns from the larger events which surround us.” – Robert Heilbroner

 (Heilbroner, 1919-2005, was an American economist and a professor of economic history.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #327

*Quotation Quotient

  (Published June 30, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.”

A. Russell Brand

B. Bertrand Russell

C. Bill Russell

2. “Immature love says: ‘I love you because I need you.’ Mature love says: ‘I need you because I love you.'”

A. Katy Perry

B. Erich Fromm

C. Sigmund Freud

3. “He without benefit of scruples/ His fun and money soon quadruples.”

A. Ogden Nash

B. Emily Dickinson

C. Jamie Dimon

4. “Few people are capable of expressing with equanimity opinions which differ from the prejudices of their social environment. Most people are incapable of forming such opinions.”

A. Dianne Feinstein

B. Luana Conley

C. Albert Einstein

5. “It is part of prudence to thank an author for his book before reading it, so as to avoid the necessity of lying about it afterwards.”

A. Charlie Rose

B. George Santayana

C. Benjamin Franklin

6. “Sin is a dangerous toy in the hands of the virtuous. It should be left to the congenitally sinful, who know when to play with it and when to let it alone.”

A. H.L. Mencken

B. Pope Benedict XVI

C. Serena Williams

7. “Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself.”

A. Sarah Palin

B. Eleanor Roosevelt

C. Roseanne Barr

8. “Common sense is instinct. Enough of it is genius.”

A. Wynton Marsalis

B. James Gandolfini

C. George Bernard Shaw

9. “Dachshunds are ideal dogs for small children, as they are already stretched and pulled to such a length that the child cannot do much harm one way or the other.”

A. Robert De Niro

B. Robert Benchley

C. Robert Reich

10. “Freedom is never more than one generation away from extinction.”

A. Ronald Reagan

B. Nik Wallenda

C. Charles Darwin

Answers 

1-B 2-B 3-A 4-C 5-B 6-A 7-C 8-C 9-B 10-A

Scoring

10 — QQQQ = Quote-Master

8-9 — QQQ = Scholar

6-7 — QQ = Literate

4-5 — Q = Semi-Literate

0-3 — No Q = Quote-Dunce

Bonus Quote:

“To feel that one has a place in life solves half the problems of contentment.” — George E. Woodberry

(Woodberry, 1855-1930, was an American literary critic and poet.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?