Tag Archives: Kurt Vonnegut

What’s Your Quotation Quotient? #471

Published April 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “He must be very ignorant for he answers every question he is asked.”

 

A. Carmen Miranda

B. Voltaire

C. Larry King

 

2. “How can you govern a country which has two hundred and forty-six varieties of cheese?”

 

A. Charles de Gaulle

B. Christina Applegate

C. David Cameron

 

3. “I’m tired of hearing it said that democracy doesn’t work. Of course it doesn’t work. We are supposed to work it.”

 

A. Alexander Woollcott

B. Karl Marx

C. Lucille Ball

 

4. “The value of money is that with it we can tell any man to go to the devil.”

 

A. C. Everett Koop

B. L. Frank Baum

C. W. Somerset Maugham

 

5. “Look how men live, always precariously balanced between good and bad fortune.”

 

A. Buzz Aldrin

B. Reince Priebus

C. Sophocles

 

6. “If God were alive today, he would have to be an atheist, because the excrement has hit the air-conditioning big time, big time.”

 

A. Pope Francis

B. Kurt Vonnegut

C. Bob Hope

 

7. “If it doesn’t fit, you must acquit.”

 

A. Michael Jackson

B. Lance Ito

C. Johnnie Cochran

 

8. “I didn’t know I was a slave until I found out I couldn’t do the things I wanted.”

 

A. Frederick Douglass

B. Spartacus

C. Gene Autry

 

9. “I live in my dreams — that’s what you sense. Other people live in dreams, but not in their own. That’s the difference.”

 

A. Hermann Goering

B. Hermann Hesse

C. Herman Munster

 

10. “Our constitution protects aliens, drunks and U.S. Senators.”

 

A. George Noory

B. J. Edgar Hoover

C. Will Rogers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A, 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Patience is something you admire in the driver behind you, but not in one ahead.”

–Bill McGlashen

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quiz, quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”

 

A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch

 

2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”

 

A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin

 

3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”

 

A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”

 

A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers

 

5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”

 

A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe

 

6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”

 

A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry

 

7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean

 

8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”

 

A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut

 

9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”

 

A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince

 

10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”

 

A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #384

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 3, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Many a true word is spoken in jest.”

 

A. Johnny Carson

B. Geoffrey Chaucer

C. Che Guevara

 

2. “These are the times that try men’s souls: The summer soldier and the sunshine patriot will, in this crisis, shrink from the service of his country; but he that stands by it now, deserves the love and thanks of man and woman.”

 

A. Abraham Lincoln

B. John Hancock

C. Thomas Paine

 

3. “There are no facts, only interpretations.”

 

A. Friedrich Nietzsche

B. Buster Posey

C. Bill O’Reilly

 

4. “When meditating over a disease, I never think of finding a remedy for it, but, instead a means of preventing it.”

 

A. Bill Gates

B. Louis Pasteur

C. Doogie Howser

 

5. “All that we see or seem/ Is but a dream within a dream.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Sigmund Freud

C. Carrie Underwood

 

6. “You may say I’m a dreamer/ But I’m not the only one.”

 

A. Ringo Starr

B. Bruno Mars

C. John Lennon

 

7. “I have sacrificed everything in my life that I consider precious to advance the political career of my husband.”

 

A. Hillary Clinton

B. Pat Nixon

C. Sarah Palin

 

8. “The price of apathy towards public affairs is to be ruled by evil men.”

 

A. Milton Berle

B. Plato

C. John Boehner

 

9. “One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them.”

 

A. J.R.R. Tolkien

B. J.D. Salinger

C. J.K. Rowling

 

10. “If God were alive today, He’d be an atheist.”

 

A. Billy Graham

B. Franklin D. Roosevelt

C. Kurt Vonnegut

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar

6-7–QQ = Literate

4-5–Q = Semi-Literate

0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Pretend that every single person you meet has a sign around his or her neck that says ‘Make Me Feel Important.’ Not only will you succeed in sales, you will succeed in life.” – Mary Kay Ash

 (Ash, 1918-2001, founded Mary Kay Cosmetics.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #330

*Quotation Quotient

  (Published July 21, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Human beings are chimpanzees who get crazy drunk on power.”  

A. Al Capone

B. Kurt Vonnegut

C. Charlton Heston

2. “Idealism is fine, but as it approaches reality the cost becomes prohibitive.”

A. Mahatma Gandhi

B. Norman Rockwell

C. William F. Buckley, Jr.

3. “A professional is someone who can do his best work when he doesn’t feel like it.”

A. Click and Clack

B. Alistair Cooke

C. Dilbert

4. “The right to do something does not mean that doing it is right.”

A. Anthony Weiner

B. William Safire

C. Diana Ross

5. “Beautiful dreamer, wake unto me,/ Starlight and dewdrops are waiting for thee;/ Sounds of the rude world heard in the day,/ Lulled by the moonlight have all passed away.”

A. Stephen Foster

B. Stephen Colbert

C. Stephen King

6. “I think, at a child’s birth, if a mother could ask a fairy godmother to endow it with the most useful gift, that gift would be curiosity.”

A. Elaine Benes

B. Curious George

C. Eleanor Roosevelt

7. “One of the symptoms of an approaching nervous breakdown is the belief that one’s work is terribly important.”

A. Bertrand Russell

B. Pope Francis

C. Ty Cobb

8. “Cleaning your house while your kids are still growing is like shoveling the walk before it stops snowing.”

A. Phyllis Diller

B. Henri de Toulouse-Lautrec

C. Martha Stewart

9. “Strike an average between what a woman thinks of her husband a month before she marries him and what she thinks of him a year afterward, and you will have the truth about him.” 

A. Kate Middleton

B. Adlai Stevenson

C. H.L. Mencken

10. “The tragedy of life is not that we die, but is rather, what dies inside a man while he lives.”

A. John Travolta

B. Henry Ford

C. Albert Schweitzer

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

“Society is like a stew. If you don’t stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top.” – Edward Abbey

(Abbey, 1927-1989, wrote “The Monkey Wrench Gang” and other   radical environmental books.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?