Tag Archives: Roald Dahl

What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 

 

1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”

 

A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch

 

2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”

 

A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin

 

3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”

 

A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy

 

4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”

 

A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers

 

5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”

 

A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe

 

6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”

 

A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry

 

7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean

 

8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”

 

A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut

 

9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”

 

A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince

 

10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”

 

A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #410

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 1, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Life is a long lesson in humility.”

 

A. Donald Trump

B. Marco Polo

C. James M. Barrie

 

2. “Laurel and Hardy, that’s John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King, Jr. and Kennedy and Gandhi got shot.”

 

A. John Legend

B. John Lennon

C. John Travolta

 

3. “Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.”

 

A. Jack Kerouac

B. Chevy Chase

C. Millard Fillmore

 

4. “And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. Joseph Stalin

C. Edgar Allan Poe

 

5. “I love mankind … it’s people I can’t stand!!”

 

A. Garfield

B. Charles Schulz

C. Abraham Lincoln

 

6. “When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? It is because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence.”

 

A. J. Krishnamurti

B. O. Henry

C. R. Kelly

 

7. “Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal.”

 

A. Bill Belichick

B. Ozzy Osbourne

C. Albert Camus

 

8. “Airline hostesses show you how to use a seatbelt in case you haven’t been in a car since 1965.”

 

A. Jerry Seinfeld

B. Mark Twain

C. Mario Andretti

 

9. “Government is actually the worst failure of civilized man. There has never been a really good one, and even those that are most tolerable are arbitrary, cruel, grasping and unintelligent.”

 

A. Bill Clinton

B. Pete Carroll

C. H. L. Mencken

 

10. “That’s the biggest gap in sports, the difference between the winner and the loser of the Super Bowl.”

A. Steve Jobs

B. John Madden

C. O.J. Simpson

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTES:

 “I’d run over my own mother to win the Super Bowl” – Washington Redskins guard Russ Grimm (Super Bowl XVIII)

 “I’d run over Russ Grimm’s mother to win the Super Bowl, too” – L. A. Raiders linebacker Matt Millen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?