Tag Archives: Plutarch

What’s Your QQ*? #403

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown

 

2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”

 

A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers

 

3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”

 

A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak

 

4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”

 

A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller

 

5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”

 

A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo

 

6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”

 

A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce

 

7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”

 

A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold

 

8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”

 

A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer

 

9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

 

A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”

 

10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”

 

A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #320

*Quotation Quotient

  (Published May 12, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?”

A. Nurse Ratched

B. Elizabeth Taylor

C. Groucho Marx

2. “Democracy is a process by which the people are free to choose the man who will get the blame.”

A. Laurence J. Peter

B. Bashar al-Assad

C. Harry Truman

3. “I have heard there are troubles of more than one kind. Some come from ahead and some come from behind. But I’ve bought a big bat. I’m all ready you see. Now my troubles are going to have troubles with me!”

A. Miguel de Cervantes

B. Dr. Seuss

C. Mickey Mantle

4. “That’s the wise thrush; he sings each song twice over,/ Lest you should think he never could recapture/ The first fine careless rapture!”

A. Robert Browning

B. Ernest Hemingway

C. Gwyneth Paltrow

5. “A little neglect may breed mischief: for want of a nail the shoe was lost; for want of a shoe the horse was lost; and for want of a horse the rider was lost.”

A. Paul Revere

B. Bill Shoemaker

C. Benjamin Franklin

6. “The fact that man knows right from wrong proves his intellectual superiority to the other creatures; but the fact that he can do wrong proves his moral inferiority to any creatures that cannot.”

A. Mark Twain

B. Leslie Stahl

C. Will Rogers

7. “While there is a chance of the world getting through its troubles, I hold that a reasonable man has to behave as though he were sure of it. If at the end your cheerfulness in not justified, at any rate you will have been cheerful.”

A. Orson Welles

B. Dawn Wells

C. H. G. Wells

8. “It is a mistake to try to look too far ahead. The chain of destiny can only be grasped one link at a time.”

A. Reese Witherspoon

B. Winston Churchill

C. J.R.R. Tolkien

9. “I hate driving, and I hate when people honk at me. Unless I’m making a left turn. Then I like it because that’s how I know it’s time to turn.”

A. Rita Hayworth

B. Rita Rudner

C. Rita Moreno

10. “The measure of a man’s life is the well spending of it, and not the length.”

A. Plutarch

B. Bruno Mars

C. Edgar Cayce

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Children may forget what you say, but they’ll never forget how you make them feel.” – Parker Palmer

 (Palmer is an author, educator and speaker about education, spirituality, and social change.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #282

Published August 19, 2012 in the Monterey County Herald

 

“Ancient Rome declined because it had a Senate, now what’s going to happen to us with both a House and a Senate?”

Who said it?

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I admire addicts. In a world where everybody is waiting for some blind, random disaster or some sudden disease, the addict has the comfort of knowing what will most likely wait for him down the road. He’s taken some control over his ultimate fate, and his addiction keeps the cause of his death from being a total surprise.”  ― Chuck Palahniuk

 (Palahniuk wrote the novel, “The Fight Club.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes