Tag Archives: Jesse Jackson

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #403

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown

 

2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”

 

A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers

 

3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”

 

A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak

 

4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”

 

A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller

 

5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”

 

A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo

 

6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”

 

A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce

 

7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”

 

A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold

 

8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”

 

A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer

 

9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

 

A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”

 

10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”

 

A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #287

Published September 23, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Eighty percent of married men cheat in America. The rest cheat in Europe.”   (see quote #2)

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“What small potatoes we all are, compared with what we might be!”

Charles Dudley Warner

 (Warner, 1829-1900, was an American essayist and novelist.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #242

BONUS QUOTE OF THE DAY

“I can’t understand why people are frightened of new ideas. I’m frightened of the old ones.” – John Cage

 (Cage, 1912-1992, was an American experimental music composer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations