Tag Archives: Mother Teresa

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #399

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 16, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing haunts us like the things we don’t say.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Harpo Marx

C. Mitch Albom

 

2. “The best people possess a feeling for beauty, the courage to take risks, the discipline to tell the truth, the capacity for sacrifice. Ironically, their virtues make them vulnerable; they are often wounded, sometimes destroyed.”

 

A. Ernest Borgnine

B. Frank & Ernest

C. Ernest Hemingway

 

3. “A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on.”

 

A. Winston Churchill

B. Bill Clinton

C. Ray Magliozzi

 

4. “I know God won’t give me anything I can’t handle. I just wish he didn’t trust me so much.”

 

A. Bill Maher

B. Mother Teresa

C. Barack Obama

 

5. “When I do good, I feel good. When I do bad, I feel bad. That’s my religion.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Pat Robertson

C. Jimmy Carter

 

6. “I have spent many years of my life in opposition, and I rather like the role.”

 

A. Mitch McConnell

B. Natalie Maines

C. Eleanor Roosevelt

 

7. “Most great people have attained their greatest success just one step beyond their greatest failure.”

 

A. Napoleon Hill

B. Napoleon Dynamite

C. Napoleon Bonaparte

 

8. “Those who would give up essential Liberty to purchase a little temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety.”

 

A. Henry Kissinger

B. Benjamin Franklin

C. Genghis Khan

 

9. “Everything you can imagine is real.”

 

A. Pablo Picasso

B. Carl Jung

C. Woodrow Wilson

 

10. “When you were born you were crying and everyone else was smiling. Live your life so at the end, your’re the one who is smiling and everyone else is crying.”

 

A. Patrick Henry

B. Ralph Waldo Emerson

C. Perry Mason

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9- A, 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “People who believe they’ll be happy if they go and live somewhere else, learn it doesn’t work that way. Wherever you go, you take yourself with you.” – Neil Gaiman

 (Gaiman, b. 1960, is an English author in various genres.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #238

BONUS QUOTE OF THE DAY

“He who trims himself to suit everyone will soon whittle himself away.”

—Raymond Hull

 (Hull, 1919-1985, was a Canadian writer and co-author with Laurence J. Peter of the book {italics]The Peter Principle[end italics].”

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #228

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Reveal not every secret you have to a friend, for how can you tell but that friend may hereafter become an enemy. And bring not all mischief you are able to upon an enemy, for he may one day become your friend.” – Saadi

(Saadi, 1184? – 1291, was a Persian poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations