Tag Archives: Washington Irving

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ* #385

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 10, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t trust people who don’t love themselves and tell me, ‘I love you.’ … There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.”

 

A. Clarence Thomas

B. Shirley MacLaine

C. Maya Angelou

 

2. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

 

A. Casey Kasem

B. Oscar Wilde

C. Edwin Hubble

 

3. “Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers.”

 

A. Aristotle

B. Bernie Sanders

C. Benito Mussolini

 

4. “Driving that train, high on cocaine/ Casey Jones you’d better watch your speed/ Trouble ahead, trouble behind/ And you know that notion/  just crossed my mind.

 

A. Billy Joel

B. The O’Jays

C. Grateful Dead

 

5. “All progress has resulted from people who took unpopular positions.”

 

A. Galileo Galilei

B. Joan Rivers

C. Adlai E. Stevenson

 

6. “We expect more of ourselves than we have any right to.”

 

A. LeBron James

B. Oliver Wendell Holmes Jr.

C. William McKinley

 

7. “There is a certain relief in change, even though it be from bad to worse; as I have found in traveling in a stage coach, that it is often a comfort to shift one’s position and be bruised in a new place.”

 

A. Howard Stern

B. Washington Irving

C. Billy the Kid

 

8. “Absolute morality is the regulation of conduct in such a way that pain shall not be inflicted.”

 

A. Herbert Spencer

B. Dick Cheney

C. Jeffrey Dahmer

 

9. “The only thing I regret about my past is the length of it. If I had to live my life again I’d make all the same mistakes – only sooner.”

 

A. Rosalynn Carter

B. John Denver

C. Tallulah Bankhead

 

10. “[A] quotation is a handy thing to have about, saving one the trouble of thinking for oneself, always a laborious business.”

 

A. A.A. Milne

B. J. Edgar Hoover

C. Jon Stewart

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Man’s capacity for justice makes democracy possible, but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” ― Reinhold Niebuhr

Niebuhr, 1892-1971, a theolo gian and social activist, authored the Serenity Prayer. )

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #370

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A sharp tongue is the only edge tool that grows keener with constant use.”

A. Roseanne Barr

B. Washington Irving

C. Boutros Boutros-Ghali

 

2. “Speak roughly to your little boy,/ And beat him when he sneezes;/

He only does it to annoy,/ Because he knows it teases.”

A. Lewis Black

B. Lewis Carroll

C. C.S. Lewis

 

3. “Mr. Watson–come here–I want to see you.”

A. Sherlock Holmes

B. Alex Trebek

C. Alexander Graham Bell

 

4. “Well-married, a man is winged—ill-matched, he is shackled.”

A. Zsa Zsa Gabor

B. Henry Ward Beecher

C. Larry King

 

5. “I’m not ready to make nice….”

A. Vladimir Putin

B. Dixie Chicks

C. Mel Gibson

 

6. “Taxes are what we pay for civilized society …”

A. Mitt Romney

B. Cliven Bundy

C. Oliver Wendell Holmes Jr.

 

7. “All scenery in California requires distance to give it its highest charm.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Mark Twain

C. Rembrandt

 

8. “This Bouillabaisse a noble dish is–/ A sort of soup or broth, or brew,/ Or hotchpotch, of all sorts of fishes,/ That Greenwich never could outdo.”

A. William M. Thackeray

B. Rachael Ray

C. Emeril Lagasse

 

9. “Though this be madness, yet there is method in ‘t.”

A. William Shatner

B. William McKinley

C. William Shakespeare

 

10. “Democracy gives every man the right to be his own oppressor.”

A. James Russell Lowell

B. Gary Busey

C. John F. Kennedy

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “There stands Jackson like a stone wall!” – General Barnard Bee

(Bee, 1824-1861, a Confederate general, inspired the nickname for General “Stonewall” Jackson at the First Battle of Bull Run.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?