Tag Archives: Herbert Hoover

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*?” #335

*Quotation Quotient

  (Published August 25, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.”

 A. Sean Hannity

B. Donald Trump

C. Upton Sinclair

2. “There is one other reason for dressing well, namely that dogs respect it, and will not attack you in good clothes.”

A. Regis Philbin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Jay-Z

3. “As long as the world shall last there will be wrongs, and if no man objected and no man rebelled, those wrongs would last forever.”

A. Clarence Darrow

B. Antoinette Tuff

C. James Madison

4. “We need to add to the three R’s, namely Reading, ‘Riting and ‘Rithmetic, a fourth–Responsibility.”

A. Herbert Hoover

B. J. Edgar Hoover

C. Margaret Hoover

5. “No nation is fit to sit in judgment upon any other nation.”

A. Walter Lippmann

B. Lindsey Graham

C. Woodrow Wilson

6. “Anybody can sympathize with the sufferings of a friend, but it requires a very fine nature to sympathize with a friend’s success.”

A. Edgar Cayce

B. Oscar Wilde

C. John F. Kennedy

7. “The course of true love never did run smooth.”

A. Leon Trotsky

B. William Shakespeare

C. Laura Ingalls Wilder

8. “Carpe diem.”

A. Horace

B. Horace Greeley

C. Horace Mann

9. “If a man does not keep pace with his companions, perhaps it is because he hears a different drummer. Let him step to the music which he hears, however measured or far away.”

A. Ginger Baker

B. Henry David Thoreau

C. Victor Hugo

10.  “Laws are sand, customs are rock. Laws can be evaded and punishment escaped but an openly transgressed custom brings sure punishment.”

A. Bob Filner

B. John Steinbeck

C. Mark Twain

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” – Gil Stern

 (Stern’s biography is unknown.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #266

Published April 22, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“Spring has returned. The Earth is like a child that knows poems.”   -Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 

 


2 Comments

Filed under quotation quiz, quotations