What’s Your QQ*? #403


(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”


A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown


2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”


A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers


3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”


A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak


4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”


A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller


5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”


A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo


6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”


A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce


7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”


A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold


8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”


A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer


9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”


A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”


10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”


A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush



Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s