Tag Archives: Tom Wolfe

What’s Your QQ*? #403

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Nothing is permanent in this wicked world, not even our troubles.”

 

A. Charlie Chaplin

B. Charlie Rose

C. Charlie Brown

 

2. “My whole theory of writing I can sum up in one sentence. An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmasters of ever afterward.”

 

A. Aristotle

B. F. Scott Fitzgerald

C. Roy Rogers

 

3. “Unquestionably, there is progress. The average American now pays out twice as much in taxes as he formerly got in wages.”

 

A. H. L. Mencken

B. Fred Astaire

C. Boris Pasternak

 

4. “Security is mostly a superstition. It does not exist in nature…. Life is either a daring adventure or nothing.”

 

A. Conan O’Brien

B. Hermione Granger

C. Helen Keller

 

5. “The physician can bury his mistakes, but the architect can only advise his clients to plant vines.”

 

A. Marcus Welby

B. Frank Lloyd Wright

C. Michelangelo

 

6. “Censorship, like charity, should begin at home; but, unlike charity, it should end there.”

 

A. Mary Tyler Moore

B. Jackie Kennedy Onassis

C. Clare Boothe Luce

 

7. “The whole conviction of my life now rests upon the belief that loneliness, far from being a rare and curious phenomenon, peculiar to myself and to a few other solitary men, is the central and inevitable fact of human existence.”

 

A. Tom Wolfe

B. Tom Hanks

C. Tom Arnold

 

8. “Leadership has a harder job to do than just choose sides. It must bring sides together.”

 

A. Stan Getz

B. Jesse Jackson

C. Matt Lauer

 

9. “Good night, good night! parting is such sweet sorrow,

That I shall say good night till it be morrow.”

 

A. “Goodnight Moon”

B. “The Honeymooners”

C. “Romeo and Juliet”

 

10. “It is indeed a desirable thing to be well-descended, but the glory belongs to our ancestors.”

 

A. David Rockefeller

B. Plutarch

C. Jeb Bush

 

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Music is the only language in which you cannot say a mean or sarcastic thing.” ― John Erskine

 (Erskine, 1879-1951, was an American educator, musician, and author.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #396

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 26, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Ink-fresh papers, millions of them—ink-fresh with morning, orange juice, waffles, eggs and bacon, and cups of strong hot coffee. How fine it is, here in America, at ink-fresh, coffee-fragrant morning, to read the paper!”

 

A. Tom Hanks

B. Tom Wolfe

C. Tom Friedman

 

2. “Too much of a good thing can be wonderful!”

 

A. Laverne DeFazio

B. Barry Goldwater

C. Mae West

 

3. “Giving birth is like taking your lower lip and forcing it over your head.”

 

A. Carol Burnett

B. Betty Friedan

C. Jacqueline Kennedy

 

4. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

 

A. Gwen Stefani

B. Frank Sinatra

C. Freddy Krueger

 

5. “Some places speak distinctly. Certain dank gardens cry aloud for a murder; certain old houses demand to be haunted; certain coasts are set apart for shipwrecks.”

 

A. George Gershwin

B. Britney Spears

C. Robert Louis Stevenson

 

6. “Double, double toil and trouble; fire burn and cauldron bubble.”

 

A. Maurice Sendak

B. William Shakespeare

C. Paula Deen

 

7. “The great question… which I have not yet been able to answer, despite my thirty years of research into the feminine soul, is ‘What does a woman want?'”

 

A. Sigmund Freud

B. Larry King

C. Jack Nicholson

 

8. “Never forget that only dead fish swim with the stream.”

 

A. Malcolm Muggeridge

B. Malcolm-Jamal Warner

C. Malcolm X

 

9. “The way I see it, if you want the rainbow, you gotta put up with the rain.”

 

A. Al Roker

B. Dolly Parton

C. Buster Posey

 

10. “What’s wrong with this world is, it’s not finished yet. It is not completed to the point where man can put his final signature to the job and say, ‘It is finished. We made it and it works.’”

 

A. Taylor Swift

B. Plato

C. William Faulkner

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Inside every old person is a young person wondering what happened.”― Terry Pratchett

 (Prachett, b. 1948, is a British author of fantasy novels.)

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #364

*Quotation Quotient

(Published March 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “An author ought to write for the youth of his own generation, the critics of the next, and the schoolmaster of ever afterwards.”

A. F. Lee Bailey

B. F. Scott Fitzgerald

C. F. Murray Abraham

 

2. “We must use time as a tool, not as a couch.”

A. John  F. Kennedy

B. Al Bundy

C. H. G. Wells

 

3. “The longing for certainty… is in every human mind. But certainty is generally illusion.”

A. Eartha Kitt

B. Oliver Wendell Holmes

C. Ring Lardner

 

4. “Let me assert my firm belief that the only thing we have to fear is fear itself.”

A. Theodore Roosevelt

B. Franklin Roosevelt

C. Eleanor Roosevelt

 

5. “It’s one of the tragic ironies of the theatre that only one man in it can count on steady work – the night watchman.”

A. Bruce Willis

B. Tallulah Bankhead

C. Marie Antoinette

 

6. “Awop-bop-a-loo-mop alop bam boom.”

A. Mick Jagger

B. Pat Boone

C. Little Richard

 

7. “Just as courage imperils life, fear protects it.”

A. Leonardo da Vinci

B. Robin Thicke

C. Stephen King

 

8. “I was brought up to believe that the only thing worth doing was to add to the sum of accurate information in the world.”

A. George M. Cohan

B. Margaret Mead

C. Noah Webster

 

9. “A cult is a religion with no political power.”

A. Pope Francis

B. Laura Ingalls Wilder

C. Tom Wolfe

 

10. “As we begin to comprehend that the earth itself is a kind of manned spaceship hurtling through the infinity of space–it will seem increasingly absurd that we have not better organized the life of the human family.”

A. Hubert H. Humphrey

B. Louis XVI

C. Neil Armstrong

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-B , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are people who not only strive to remain static themselves but strive to keep everything else so … their position is almost laughably hopeless.” – Odell Shepard

 (Shepard, 1884-1967, was an American professor, politician, and Pulitzer Prize-winning author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?