What’s Your Quotation Quotient? #469

Published April 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version) 


1. “To me old age is always fifteen years older than I am.”


A. Billy Barty

B. Barbara Boxer

C. Bernard Baruch


2. “Only in growth, reform, and change, paradoxically enough, is true security to be found.”


A. Ann Morrow Lindbergh

B. Nikita Khrushchev

C. Charlie Chaplin


3. “I long to accomplish a great and noble task, but it is my chief duty to accomplish small tasks as if they were great and noble.”


A. Colin Kaepernick

B. Helen Keller

C. Joseph McCarthy


4. “Canada is a country without a cuisine.  When’s the last time you went out for Canadian?”


A. Mickey Mantle

B. Marilyn Monroe

C. Mike Myers


5. “April is the cruelest month, breeding/ Lilacs out of the dead land, mixing/ Memory and desire, stirring/ Dull roots with spring rain.”


A. T.S. Eliot

B. Clint Eastwood

C. Edgar Allan Poe


6. “Earth provides enough to satisfy every man’s needs, but not every man’s greed.”


A. Charles Koch

B. Mahatma Gandhi

C. Stephen Curry


7. “Those who don’t believe in magic will never find it.”


A. Roald Dahl

B. John McCain

C. James Dean


8. “Laughter and tears are both responses to frustration and exhaustion. I myself prefer to laugh, since there is less cleaning up to do afterward.”


A. Ho Chi Minh

B. Clarence Thomas

C. Kurt Vonnegut


9. “Doubt is not a pleasant condition, but certainty is absurd.”


A. Pelé

B. Voltaire

C. Prince


10. “As far as we can discern, the sole purpose of human existence is to kindle a light of meaning in the darkness of mere being.”


A. Ralph Nader

B. Yogi Berra

C. Carl Jung



Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Knowledge is knowing a tomato is a fruit; wisdom is not putting it in a fruit salad.”

–Miles Kington, 1941-2008, was a British writer, humorist, and musician.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s