Tag Archives: Bette Midler

What’s Your Quotation Quotient? #476

Published May 22, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)

 

1. “The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposing ideas in mind at the same time and still retain the ability to function.”

 

A. T. Boone Pickens

B. F. Scott Fitzgerald

C. G. Gordon Liddy

 

2. “Nothing is more desirable than to be released from an affliction, but nothing is more frightening than to be divested of a crutch. ”

 

A. James Bond

B. James Dean

C. James Baldwin

 

3. “Hope springs eternal in the human breast.”

 

A. Alexander Pope

B. Malcolm X

C. Bob Hope

 

4. “Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society.”

 

A. Mark Twain

B. Lady Godiva

C. Harry S. Truman

 

5. “The test of a man or woman’s breeding is how they behave in a quarrel. “

 

A. Thomas Edison

B. Ralph Kramden

C. George Bernard Shaw

 

6. “The debt is like a crazy aunt we keep down in the basement. All the neighbors know she’s there, but nobody wants to talk about her.”

 

A. W. Somerset Maugham

B. H. Ross Perot

C. L. Frank Baum

 

7. “My husband’s German. Every night I get dressed up as Poland and he invades me.”

 

A. Bette Midler

B. Eleanor Roosevelt

C. Megyn Kelly

 

8. “I am half inclined to think we are all ghosts… It is not only what we have inherited from our fathers and mothers that exists again in us, but all sorts of old dead ideas and all kinds of old dead beliefs and things of that kind.”

 

A. Duke Snider

B. Henrik Ibsen

C. Jimmy Fallon

 

9. “I can’t help detesting my relations. I suppose it comes from the fact that none of us can stand other people having the same faults as ourselves.”

 

A. Oscar de la Renta

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

10. “Giving every man a vote has no more made men wise and free than Christianity has made them good.”

 

A. J.K. Rowling

B. H. L. Mencken

C. E. B. White

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Life is complicated. It starts before we’re ready, it continues while we’re still trying to figure out the point of it. And it ends long before we’ve worked out just what to do.”

― Adrian Tan, b. 1966, is a lawyer and author from Singapore.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #435

Published August 2, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Great minds have purpose, others have wishes. Little minds are tamed and subdued by misfortunes; but great minds rise above them.”

A. George Custer

B. Kareem Abdul-Jabbar

C. Washington Irving

2. “Education is what remains after one has forgotten what one has learned in school.”

A. Sheldon Cooper

B. Albert Einstein

C. Charlie Brown

3. “Cherish forever what makes you unique, ‘cuz you’re really a yawn if it goes.”

A. Kim Jong-un

B. The Association

C. Bette Midler

4. “The most terrible poverty is loneliness and the feeling of being unloved.”

A. Mother Teresa

B. Mamma Cass

C. Grandma Moses

5. “When we are sick, we want an uncommon doctor; when we have a construction job to do, we want an uncommon engineer, and when we are at war, we want an uncommon general. It is only when we get into politics that we are satisfied with the common man.”

A. Herbert Hoover

B. Rick Perry

C. Napoleon Bonaparte

6. “You give but little when you give of your possessions. It is when you give of yourself that you truly give.”

A. Kenny G

B. Kahlil Gibran

C. James Naismith

7. “No pessimist ever discovered the secrets of the stars, or sailed to an uncharted island, or opened a new heaven to the human spirit.”

A. Helen Mirren

B. Helen of Troy

C. Helen Keller

8. “How many cares one loses when one decides not to be something but to be someone.”

A. Coco Chanel

B. Alexander Haig

C. Boutros Butrous-Ghali

9. “It has been said, ‘time heals all wounds.’ I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue and the pain lessens. But it is never gone.”

A. John Oliver

B. Rose Kennedy

C. Pablo Picasso

10. “You cannot dream yourself into a character: you must hammer and forge yourself into one.”

A. Leon Trotsky

B. Lawrence Welk

C. Henry David Thoreau

Answers: 1-C, 2-B , 3- C, 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“If one only wished to be happy, this could be easily accomplished; but we wish to be happier than other people, and this is always difficult, for we believe others to be happier than they are.”

— Montesquieu, 1689-1755, was a French lawyer and political philosopher during the Age of Enlightenment.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz