What’s Your QQ*? #397


(Published November 2, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “A vote is like a rifle: its usefulness depends upon the character of the user.”


A. Theodore Roosevelt

B. Charlton Heston

C. Jimmy Carter


2. “Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration.”


A. Gustav Mahler

B. Michael Jordan

C. Thomas Edison


3. “What is the use of a house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”


A. Art Garfunkel

B. Henry David Thoreau

C. Al Gore


4. “Elections belong to the people. It’s their decision. If they decide to turn their back on the fire and burn their behinds, then they will just have to sit on their blisters.”


A. Abraham Lincoln

B. Barbara Walters

C. Sanjay Gupta


5. “Come away, O human child!/ To the waters and the wild/ With a faery, hand in hand,/ For the world’s more full of weeping than you can understand.”


A. W. B. Yeats

B. Maya Angelou

C. Lewis Carroll


6. “What’s done to children, they will do to society.”


A. Art Linkletter

B. Marie Antoinette

C. Karl A. Menninger


7. “Politics hates a vacuum. If it isn’t filled with hope, someone will fill it with fear.”


A. Naomi Klein

B. Franklin D. Roosevelt

C. Neil Simon


8. “The only reason I would take up jogging is so that I could hear heavy breathing again.”


A. Fiorello LaGuardia

B. Erma Bombeck

C. Imelda Marcos


9. “Man is not the creature of circumstances, circumstances are the creatures of men. We are free agents, and man is more powerful than matter.”


A. Benjamin Harrison

B. Benjamin Netanyahu

C. Benjamin Disraeli


10. “People never lie so much as after a hunt, during a war, or before an election.”


A. Chris Christie

B. Otto von Bismarck

C. Mariah Carey



Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “In reality, there is no such thing as not voting: you either vote by voting, or you vote by staying home and tacitly doubling the value of some Diehard’s vote.”  ― David Foster Wallace

 (Wallace, 1962-2008, was an American writer, best known for his novel “Infinite Jest.”)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s