What’s Your QQ*? #375


(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy


2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa


3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore


4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison


5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour


6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner


7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson


8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson


9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne


10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein



Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce



 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s