Tag Archives: Thomas Edison

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #422

Published April 24, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

 

A. Thomas A. Edison

B. Thomas Jefferson

C. Thomas Friedman

 

2. “Caution is the eldest child of wisdom”

 

A. Groucho Marx

B. Clarence Thomas

C. Victor Hugo

 

3. “You can fool too many people too much of the time.”

 

A. James Thurber

B. Abraham Lincoln

C. Brian Williams

 

4. “In every walk with Nature one receives far more than he seeks.”

 

A. John Travolta

B. John Muir

C. John Adams

 

5. “It has done me good to be somewhat parched by the heat and drenched by the rain of life.”

 

A. William Shakespeare

B. Al Roker

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

6. “I expect to pass through life but once. If therefore, there be any kindness I can show, or any good thing I can do to any fellow being, let me do it now, and not defer or neglect it, as I shall not pass this way again.”

 

A. Chris Christie

B. William Penn

C. Ella Fitzgerald

 

7. “If you would convince a man that he does wrong, do right. But do not care to convince him. Men will believe what they see. Let them see.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Stevie Wonder

C. Aaron Copland

 

8. “And freedom, oh freedom, well, that’s just some people talkin’/  

Your prison is walking through this world all alone.”

 

A. The Yardbirds

B. The Byrds

C. The Eagles

 

9. “In three words I can sum up everything I’ve learned about life: it goes on.”

 

A. Elton John

B. Robert Frost

C. Alexander Haig

 

10.  “The first human who hurled an insult instead of a stone was the founder of civilization.”

 

A. Don Rickles

B. Sigmund Freud

C. John Steinbeck

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If you haven’t seen your wife smile at a traffic cop, you haven’t seen her smile her prettiest.”

 ―Kin Hubbard, 1868-1930, was an American cartoonist, humorist and journalist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #397

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 2, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A vote is like a rifle: its usefulness depends upon the character of the user.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Charlton Heston

C. Jimmy Carter

 

2. “Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration.”

 

A. Gustav Mahler

B. Michael Jordan

C. Thomas Edison

 

3. “What is the use of a house if you haven’t got a tolerable planet to put it on?”

 

A. Art Garfunkel

B. Henry David Thoreau

C. Al Gore

 

4. “Elections belong to the people. It’s their decision. If they decide to turn their back on the fire and burn their behinds, then they will just have to sit on their blisters.”

 

A. Abraham Lincoln

B. Barbara Walters

C. Sanjay Gupta

 

5. “Come away, O human child!/ To the waters and the wild/ With a faery, hand in hand,/ For the world’s more full of weeping than you can understand.”

 

A. W. B. Yeats

B. Maya Angelou

C. Lewis Carroll

 

6. “What’s done to children, they will do to society.”

 

A. Art Linkletter

B. Marie Antoinette

C. Karl A. Menninger

 

7. “Politics hates a vacuum. If it isn’t filled with hope, someone will fill it with fear.”

 

A. Naomi Klein

B. Franklin D. Roosevelt

C. Neil Simon

 

8. “The only reason I would take up jogging is so that I could hear heavy breathing again.”

 

A. Fiorello LaGuardia

B. Erma Bombeck

C. Imelda Marcos

 

9. “Man is not the creature of circumstances, circumstances are the creatures of men. We are free agents, and man is more powerful than matter.”

 

A. Benjamin Harrison

B. Benjamin Netanyahu

C. Benjamin Disraeli

 

10. “People never lie so much as after a hunt, during a war, or before an election.”

 

A. Chris Christie

B. Otto von Bismarck

C. Mariah Carey

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “In reality, there is no such thing as not voting: you either vote by voting, or you vote by staying home and tacitly doubling the value of some Diehard’s vote.”  ― David Foster Wallace

 (Wallace, 1962-2008, was an American writer, best known for his novel “Infinite Jest.”)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #253

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A politician is a fellow who will lay down your life for his country.”  –  “Texas” Guinan

 (Guinan, 1884-1933, was a saloon keeper and silent film actress.)

 

 


 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations