Tag Archives: Frank Zappa

What’s Your Quotation Quotient? #465

Published March 6, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”

 

A. Emily Post

B. Pope Benedict XVI

C. Friedrich Nietzsche

 

2. “Why is there so much month left at the end of the money?”

 

A. John Barrymore

B. Kanye West

C. June Cleaver

 

3. “No tendency is quite so strong in human nature as the desire to lay down rules of conduct for other people.”

 

A. William Howard Taft

B. Duke Ellington

C. Daniel Boone

 

4. “One of the greatest dignities of humankind is that each successive generation is invested in the welfare of each new generation.”

 

A. Arnold Palmer

B. Fred Rogers

C. Meriwether Lewis

 

5. “The biggest coward of a man is to awaken the love of a woman without the intention of loving her.”

A. Bob Newhart

B. Bob Marley

C. Bob Hope

 

6. “I do not feel obliged to believe that the same God who has endowed us with senses, reason, and intellect has intended us to forgo their use and by some other means to give us knowledge which we can attain by them.”

 

A. William Shakespeare

B. Tina Fey

C. Galileo Galilei

 

7. “The more boring a child is, the more the parents, when showing off the child, receive adulation for being good parents — because they have a tame child-creature in their house.”

 

A. Frank Zappa

B. Sir Francis Drake

C. Danny Tanner

 

8. “I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people.”

 

A. Ted Cruz

B. Indira Gandhi

C. Henry Winkler

 

9. “Love of money is the root of all evil.”

 

A. Donald Trump

B. the Bible

C. King Midas

 

10. “Lack of money is the root of all evil.”

 

A. Mark Twain

B. Sandra Day O’Connor

C. Billy Bob Thornton

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“I had older brothers. Growing up as the only girl in in the family is like growing up to be a tropical fruit drink, somewhere between spoiled rotten and beaten to a pulp.”

– Diane Ford is an American stand-up comedian.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #451

Published November 22, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “There is one day that is ours. Thanksgiving Day is the one day that is purely American.”

A. P. Diddy

B. R. Kelly

C. O. Henry

2. “I tried being reasonable, I didn’t like it.”

A. Reggie Jackson

B. Clint Eastwood

C. Doris Day

3. “An intellectual snob is someone who can listen to the William Tell Overture and not think of The Lone Ranger.”

A. Dan Rather

B. William McKinley

C. Clayton Moore

4. “We have so far to go to realize our human potential for compassion, altruism, and love.”

A. Jane Goodall

B. Jane Eyre

C. Jane Seymour

5. “When I started counting my blessings, my whole life turned around.”

A. Don Rickles

B. Henry Kissinger

C. Willie Nelson

6. “A man who has never gone to school may steal from a freight car, but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Jackie Gleason

B. Cornelius Vanderbilt

C. Theodore Roosevelt

7. “When I need a little free advice about Saddam Hussein, I turn to country music.”

A. Carrie Underwood

B. George H. W. Bush

C. Mark Twain

8. “If you want to get laid, go to college. If you want an education, go to the library.”

A. Frank Zappa

B. Socrates

C. John Dewey

9. “Trust me, Greg, when you start having little Fockers running around, you’ll feel the need for this type of security.”

A. “Casablanca”

B. “National Lampoon’s Vacation”

C. “Meet the Parents”

10. “I celebrated Thanksgiving in an old-fashioned way. I invited everyone in my neighborhood to my house, we had an enormous feast, and then I killed them and took their land.”

A. Jon Stewart

B. Tony Stewart

C. Martha Stewart

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“An optimist is a person who starts a new diet on Thanksgiving Day.”

— Irv Kupcinet, 1912-2003, was a newspaper columnist for the Chicago Sun-Times.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #375

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 1, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Politicians and diapers must be changed often, and for the same reason.”

A. Mark Twain

B. Mitch McConnell

C. John F. Kennedy

 

2. “Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.”

A. Neil Diamond

B. Ludwig van Beethoven

C. Frank Zappa

 

3. “Moral indignation is jealousy with a halo.”

A. H.G. Wells

B. Zbigniew Brzezinski

C. Mary Tyler Moore

 

4. “Action may not always bring happiness; but there is no happiness without action.”

A. Benjamin Netanyahu

B. Benjamin Disraeli

C. Benjamin Harrison

 

5. “Shake and shake / the catsup bottle / first none’ll come / and then a lot’ll.”

A. Rodney Dangerfield

B. Robert Frost

C. Richard Armour

 

6. “Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.”

A. Aristotle

B. Richard Nixon

C. Sinead O’Conner

 

7. “Always remember that you are absolutely unique. Just like everyone else.”

A. Socrates

B. Margaret Mead

C. Jesse Jackson

 

8. “Happiness is a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you.”

A. Daniel Boone

B. Nathaniel Hawthorne

C. Kelly Clarkson

 

9. “What a pity flowers can utter no sound! A singing rose, a whispering violet, a murmuring honeysuckle — oh, what a rare and exquisite miracle would these be!”

A. Henry Ward Beecher

B. Sarah Silverman

C. A. A. Milne

 

10. “Everybody gets so much information all day long that they lose their common sense.”

A. Zane Grey

B. Bill Gates

C. Gertrude Stein

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “If money had been the way to save the world, Christ himself would have been rich.” – Phyllis Bottome

 (Bottome, 1884-1963, was a British novelist and short story writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #310

Published March 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Adultery is the application of democracy to love.”

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A suburban mother’s role is to deliver children obstetrically once, and by car forever after.”  Peter De Vries

 (DeVries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?